Šport
128 ogledov

Neuničljivi Nadal preskočil še britansko oviro

Rafael Nadal Epa
Znana sta oba finalista zaključnega turnirja Davisovega pokala.

Izbrana vrsta Španije je z 2:1 v dvobojih ugnala Veliko Britanijo in se uvrstila v finale zaključnega turnirja Davisovega pokala v Madridu. V njem bo v nedeljo igrala proti Kanadi.

Povedli so Britanci, potem ko je Kyle Edmund ugnal Feliciana Lópeza s 6:3, 7:6. Rafael Nadal, že v petkovem četrtfinalu heroj gostiteljev, je nato hitro izenačil proti Danielu Evansu s 6:4, 6:0.

Nadal se je, tako kot v petek, takoj zatem podal še v odločilno igro dvojic. Skupaj z Lópezom sta premagala otoško navezo Jamie Murray/Neal Skupski, potem ko sta se oba niza razpletla v podaljšani igri - 7:6 (3), 7:6 (8).

Davisov pokal Šport Španci na krilih Nadala dopolnili polfinalno zasedbo

Reprezentanca Kanade se je prvič prebila v finale Davisovega pokala. V polfinalu je šele po igri dvojic, ki se je odločila v podaljšani igri tretjega niza, premagala Rusijo z 2:1.

Prvo partijo dneva je dobila Rusija oziroma Andrej Rublev, ki je bil s 6:4 in 6:4 boljši od Vaseka Pospisila. Nato je Kanada izenačila po zaslugi Denisa Shapovalova, ki je po treh nizih ugnal Karena Hačanova, v igri parov pa sta bila Pospisil in Shapovalov boljša od Hačanova in Rubleva s 3:6, 6:3 in 7:6.

gerard pique Davisov pokal Šport "Škandalozno je, da lahko nek nogometaš uničil 100 let tenisa"

Organizatorji zaključnega turnirja teniškega Davisovega pokala so posebni povabili za leto 2020 podelili reprezentancama Srbije in Francije. Omenjeni reprezentanci se bosta na zaključnem turnirju 2020 pridružili štirim letošnjim polfinalistom in zmagovalcem 12 kvalifikacijskih bojev, ki bodo marca prihodnje leto.

Davisov pokal, polfinale:

ŠPANIJA 2-1 VELIKA BRITANIJA
Feliciano López - Kyle Edmund 3:6, 6:7 (3)
Rafael Nadal - Daniel Evans 6:4, 6:0
Feliciano López/Rafael Nadal - Jamie Murray/Neal Skupski 7:6 (3), 7:6 (8)

RUSIJA 1-2 KANADA
Andrej Rublev - Vasek Pospisil 6:4, 6:4
Karen Hačanov - Denis Shapovalov 4:6, 6:4, 4:6
Karen Hačanov/Andrej Rublev - Vasek Pospisil/ Denis Shapovalov 3:6, 6:3, 6:7 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.