Šport
18 ogledov

Ni še konec: Maribor vendarle z Legio?

Vrdoljak Mulgrew Legia Varšava Glasgow Celtic EPA
Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bo Evropska nogometna zveza (Uefa) v sredo še enkrat odločala o pritožbi Legie iz Varšave, ki je za zeleno mizo izpadla iz kvalifikacij za ligo prvakov, so danes potrdili na Uefi.

Varšavska Legia je zaradi administrativne napake izpadla proti Celticu, nasprotniku nogometašev Maribora v odločilnem četrtem krogu kvalifikacij, čeprav so obe tekmi proti Škotom gladko dobili. Poljaki so že v ponedeljek napovedali, da se bodo pritožili na Mednarodno športno razsodišče v Lozani, a kot kaže, bo primer še enkrat obravnavala tudi Uefa.

Legia je na dveh tekmah premagala Celtic s 4:1 in 2:0. A na drugi tekmi je nastopil Bartosz Bereszynski, ki ni imel pravice igranja, trener pa ga je po pomoti v 88. minuti poslal v igro. Uefa je tekmo s 3:0 registrirala v korist Škotov, ki so tako napredovali zaradi doseženega gola v gosteh, saj je bil skupni izid obeh tekem tako 4:4.

Ponudili tretjo tekmo

Pri poljskem klubu so Celticu ponudili odločilno tretjo tekmo, kar so na Otoku zavrnili. Sicer pa so v klubu ocenili, da je kazen, ki jim jo je izrekla Uefa, nesorazmerno stroga. Zdaj bo o primeru še enkrat odločala Uefa, pri Legii pa še kar napovedujejo morebitno pritožbo na Casu.

Po zdajšnjem načrtu bosta v četrtem krogu za ligo prvakov igrala Maribor in Celtic, Legio pa prihodnji teden čaka gostovanje v kvalifikacijah za evropsko ligo pri kazahstanski ekipi FK Aktobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.