Šport
107 ogledov

Nibaliju zmaga, Froome že v rdečem

Vincenzo Nibali
Italijan Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji. Na 128 km dolgi preizkušnji od Pradesa do Andorre la Velle je ugnal domačina Davida de la Cruza (Quickstep). Skupno vodstvo je na Vuelti prevzel tokrat tretji Britanec Chris Froome (Sky).

Po današnji etapi ima Chris Froome dve sekundi naskoka pred Davidom de la Cruzom in Ircem Nicolasom Rochejem, Vincenzo Nibali je peti z desetimi sekundami zaostanka. Slabo pa se je etapa končala za domačega aduta Alberta Contadorja, saj je zaostal dve minuti in pol ter si s tem možno poslabšal izhodišče za morebitno končno zmago. Skupno je na 30. mestu z več kot tremi minutami zaostanka.

Španska dirka je danes po ravninskem uvodu v Franciji postregla s prvo gorsko etapo, cilj je bil v žepni pirenejski državici Andori. Živahno etapo s tremi vzponi, zadnji je bil nekaj kilometrov pred ciljem, kamor je potem vodil še zahteven spust, je odločila končnica. Do zadnjega kilometra je imel Frome nekaj prednosti, a ne dovolj, da bi ubranil etapno zmago. Po vzponu na Alto de la Comella je namreč napadel še Nibali in si do cilja privozil malenkostno prednost, dovolj, da je Froomu preprečil slavje. Se je pa Britanec lahko veselil prvega skupnega vodstva na tej dirki po letu 2011.

Mikel Landa Pomočnik Šport Hud udarec za Frooma in Sky

Tudi njegova ekipa Sky je močno garala, tako da je jasno, da je Britanec resno vzel priložnost za zmago na dveh od treh največjih dirk sezone. Edina, ki jima je v enem letu uspelo zmagati na Touru in Velti, sta bila doslej Francoza Jacques Anquetil (1963) in Bernard Hinault (1978).

"Vse skupaj je kar majhno presenečenje, toda pokazalo se je, da smo res dobro delali. Ekipa se je res izkazala na zadnjem vzponu, še posebej moram pohvaliti Giannija Moscona. Danes smo delovali kot prava ekipa," je bil zadovoljen Froome.

Od trojice Slovencev na dirki je bil najbližje najboljšim Jan Polanc (UAE Emirates) na 34. mestu (+ 2:21), njegov ekipni sotekmovalec Matej Mohorič je bil 85., Domen Novak (Bahrain Merida) pa 142. Skupno je Polanc zdaj 32. (+ 3:10), Mohorič 86., Novak pa 140.

Jan Polanc Vuelta Šport Tudi v Španijo po slovensko zmago
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.