Šport
148 ogledov

Na Vuelti tudi slovenska imena

Jan Polanc, zmaga Giro EPA
Na tretji tritedenski dirki bo nastopila tudi trojica Slovencev.

Imena devetih kolesarjev, ki bodo vrteli pedala na dirki po Španiji, je sporočila tudi ekipa UAE Emirates. Med izbranimi kolesarji sta dva Slovenca, in sicer Jan Polanc ter Matej Mohorič.

V dresu UAE Emirates bodo na Vuelti, ki se začne v soboto v francoskem Nimesu in konča 10. septembra v Madridu, kolesarili Maročan Anass Ait El Abdia, Kolumbijec Darwin Atapuma, Portugalec Rui Costa, Južnoafričan Louis Meintjes, Italijana Sacha Modolo in Federico Zurlo, Poljak Przemyslaw Niemiec ter Slovenca Polanc in Mohorič.

"Imamo dobro ekipo, vsi so v dobri formi. Kapetana bosta Louis Meintjes in Rui Costa, ki bosta ciljala na prvo deseterico, imela pa bosta podporo Darwina Atapume in Jana Polanca. Sacha Modolo bo skušal do etapne zmage v sprintih," je za spletno strani ekipe dejal športni direktor Simone Pedrazzini.

Jan Polanc Junak Etne Šport Junak Etne: S trmo sem prišel do konca Jan Polanc Video Šport Tako se postane kralj Etne

Mohorič in Polanc sta letos že nastopila na dirki po Italiji. Polanc, junak letošnjega Gira z etapno zmago, bo na Vuelti celo debitiral. Tretji Slovenec v UAE Emirates Marko Kump je spet ostal brez mesta med kolesarji za eno od treh tritedenskih dirk.

Novak prvič na tritedenski preizkušnji

Nekaj ur prej je deveterico za Vuelto razkrila ekipa Bahrain-Merida, ki na španske ceste pošilja Domna Novaka. Ta bo debitiral na večtedenskih preizkušnjah. Bahrain-Merido bo vodil Italijan Vincenzo Nibali, že zmagovalec španske pentlje.

"Vuelta bo z dolgimi in strmimi klanci ter z ogromno prostora za napade. Dobro smo pripravljeni in z dirke na Poljskem smo se vrnili v dobri formi. Na žalost nimamo ekipe, kot smo si jo želeli, saj manjkajo močni kolesarji kot so Izagirre, Navardauskas in Sjucu, toda zaradi tega smo lahko zraven vzeli dva zanimiva, mlada fanta Domna Novaka in Antonia Nibalija. To bo zanju izjemna izkušnja," je povedal športni direktor ekipe Paolo Slongo.

Preostali Slovenci v ekipah svetovne serije omenjene dirke nimajo v načrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice