Šport
85 ogledov

Tudi v Španijo po slovensko zmago

Jan Polanc EPA
Jan Polanc gre na letošnjo dirko po Španiji, ki se bo začela v soboto v francoskem Nimesu, z vlogo pomočnika, a kljub temu zmagovalec etape na letošnjem Giru d'Italii na Vuelto odhaja z željo, da tudi na zadnji tritedenski dirki sezone, na njej bo Polanc debitiral, pride do odmevnega rezultata. Nič se ne bi branil etapne zmage.

Ekipa UAE Emirates je poleg Jana Polanca med deveterico imenovala še Mateja Mohoriča, ob tem pa zmagovalcu dveh etap na italijanski pentlji namenila vlogo pomočnika v gorah kapetanoma, Južnoafričanu Louisu Meintjesu in Portugalcu Ruiju Costi. Od nalog 25-letni Kranjčan ne beži, a si kljub temu želi, da dobi priložnost za skok v beg in napad za etapno zmago.

"Grem s ciljem, da skušam kakšno etapo iti v beg in doseči kakšno zmago ali vidnejši rezultat. Imamo dva kapetana v ekipi, zanju se bo vsaj od začetka delalo," je že iz Francije, kjer se bo v soboto z ekipno vožnjo na čas začela Vuelta, dejal Polanc.

Tekmovalne občutke je po premoru in pripravah na špansko pentljo lovil na dirki BinckBank, bolj znano kot Eneco Tour, vendar pravih odgovorov, kako je pripravljen, nima. "Težko je reči, kako sem pripravljen. Bili smo v San Pellegrinu na višinskih pripravah v juliju med Tourom. Vmes sem bil doma, prejšnji teden sem vozil Eneco. Šel sem tja, da dobim tekmovalni ritem."

Ob majskem napadu na Etno je imel Polanc dobro naštudirano traso etape, saj je tam treniral pred Girom. Kakšne etape na Vuelti, ki bi si jo posebej želel osvojiti, tokrat ni izpostavil.

Jan Polanc Junak Etne Šport Junak Etne: S trmo sem prišel do konca Jan Polanc Video Šport Tako se postane kralj Etne

"Nisem tako podrobno pregledal etap. Kolikor sem šel skozi, je dosti etap s ciljem na klanec. To je znano za Vuelto, da je več gorskih kot sprinterskih etap. Priložnosti bo dovolj. Sploh če bom dirkal na etape in se mi ne bo treba osredotočiti na generalno uvrstitev. Skušal bom prihraniti moči in iti kakšno etapo v beg," je v pogovoru za STA dejal kolesar iz Britofa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice