Šport
13 ogledov

"Njihove slabosti so večje kot naše"

(Olimpija - Maribor) pokal polfinale stožice Saša Despot
Vijoličasti na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo proti Olimpiji pričakujejo težko tekmo. Čaka jih namreč motiviran in nevaren tekmec.

"Če bi govoril, da pričakujemo lahko tekmo, bi lagal. Pričakujemo trdo tekmo, motivirano Olimpijo, ki v dvobojih z Mariborom vedno poskuša najti nekakšno zadovoljstvo in izid, s katerim bi popravila spodrsljaje zadnjih let. Je ekipa, ki je doma vedno nevarna, ekipa, ki doma vedno igra na zmago, kar je tudi njena dolžnost. Zato bomo za uspeh morali pokazati ogromno zbranosti in taktične kulture. Želimo biti na najvišji možni ravni, na taki, kot smo bili proti Gorici. V Ljudskem vrtu smo bili delovni, hitri, enostavni. Ljubljančani poznajo naše slabosti, tudi mi njihove, verjamem pa, da so njihove večje kot naše," pred jutrišnjim derbijem razmišlja mariborski strateg Ante Šimundža.

Poškodba Dareta Vršiča, ki bo manjkal kar precej časa, ni edina zdravstvena težava, s katero se v zadnjem času srečujejo vijoličasti. Proti Gorici je manjkal reprezentančni vezist Željko Filipović, bolan je tudi brazilski branilec Arghus, a Šimundža upa, da bosta oba do tekme nared: "Imamo veliko rešitev za zapolnitev vrzeli, ni pa še nujno, da bo ta sploh nastala. Verjamem, da bo vsaj Filipović pripravljen za igro."

V prvi letošnji tekmi v Mariboru sta se po lepi predstavi ekipi razšli z izidom 3:3, v ljubljanskem moštvu je blestel mladi napadalec Andraž Šporar. Navijači zelenobelih računajo, da bo Šporar tudi tokrat glavna nevarnost za gostujoča vrata, toda Šimundža se s posamezniki v ljubljanskih vrstah ne ubada: "Mi ne bomo igrali proti Šporarju, pač pa proti ekipi Olimpije, ki ima še nekatere druge dobre posameznike. Pripravljamo se na vseh 10 ali 13 igralcev, ki bodo igrali, v prvi vrsti pa razmišljamo o Mariboru in se tako tudi pripravljamo. Derbi je vedno derbi, prinaša prestiž, lagali bi, če bi rekli, da ta tekma ni nekaj posebnega, čeprav so točke povsem enakovredne tistim iz drugih tekem. Zato smo tudi na treningih maksimalno zbrani, maksimalno marljivi, z mislimi pa smo povsem pri tej tekmi."

Da so derbiji nekaj posebnega in da je pred njimi težko napovedovati rezultat, meni tudi zvezni igralec Maribora Damjan Bohar, ki je na uvodnem spomladanskem derbiju lani dosegel gol, njegova ekipa pa je zmagala s 3:0: "V derbijih so prisotna večja čustva, ki znajo biti odločilna. Tudi gledalcev je več kot na drugih tekmah, na vse to pa se moraš dobro pripraviti. Seveda gremo po zmago, pričakujem pa napadalno igro z obeh strani, ne verjamem, da se bo Olimpija zaprla. Tekma bo po moje odprta do konca." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.