Šport > Nogomet
12 ogledov

Z Dragonsi štirikrat na sestanku

Milenko Aćimović Anže Petkovšek
Nogometaši Olimpije so v Rovinju opravili zadnje priprave pred spomladanskim delom prvenstva, kjer bodo brez Nika Omladiča, pred izhodnimi vrati je tudi Boban Jović. Športni direktor Mile Ačimović je vesel, da so vsi zdravi, za cilj pa postavlja uvrstitev v evropske pokale.

Za začetek čestitke za rojstni dan. Ste še v formi?
Še sem v formi. Za ta leta se lahko kar pohvalim.

Ste še kos mladim nogometašem na treningu?
Nazadnje nisem veliko treniral, ker sem bi bolan. Naredil sem en trening. Premladi so predobri zame.

Za vami so zadnje priprave v Rovinju. Kako ste zadovoljni?
Ok. Kar me najbolj veseli je, da so vsi zdravi. Poškodovanih ni. Vsi fantje so uspešno prestali težke treninge. Prva dva tedna smo ogromno časa posvetili predvsem fizični pripravi. To se je nekoliko poznalo na prijateljskih dvobojih. Zdaj smo osredotočeni na tekme. Samo ta teden bomo odigrali štiri.

Vrača se Matic Fink …
Fink se vrača. Vesel sem, da je odigral vse tekme in je zdrav.

Kako so se v ekipo vključile okrepitve, predvsem Stjepan Babić in Aleksander Lazevski. Bosta v prvem planu?
Glede okrepitev vse poteka po načrtih. Seveda potrebujejo nekaj časa. Lazevskemu se pozna, da zadnje čase ni bil v tekmovalnem ritmu. Babić je tekaško v odlični formi.

Zapustil vas je steber moštva Nik Omladič. Ste bili primorani zaradi tega spremeniti koncept igre?
Nik je bil v Olimpiji šest let. Tisti, ki spremljajo Olimpijo vedo, kaj je pomenil klubu. Upam, da bo Olimpija v naslednjih šestih letih osvajala lovorike. Zelo težko ga bo nadomestiti.

Kakšen je status Bobana Jovića. Bo v ospredju, glede na to, da naj bi poleti zapustil klub?
Status Bobana Jovića je še odprt. Smo tik pred podpisom dogovora z Wislo iz Krakova. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v naslednji nekaj dneh. Lahko, da bo že čez nekaj dni odšel na Poljsko k novemu delodajalcu.

Ponudbe so imeli tudi mladi upi, Andraž Šporar, Miha Zajc Nemanja Mitrović in Nik Kapun. Jih boste poskušali zadržati dalj časa v klubu?
Oni so prihodnost Olimpije. O dolgoročni zvestobi je težko govoriti,  saj smo odvisni tudi od prodaje nogometašev. Pritok financ, razen od prodaje nogometašev, je težko pričakovati od kjerkoli drugje.

Kako resne so bile ponudbe za mlade Olimpijine nogometaše?
Zelo resne, še posebej za Šporarja in Zajca. O Kapunu se je veliko govorilo, Mitrović je bil že skoraj na izhodnih vratih, a smo se na koncu odločili, da ostane.

Kateri klubi so se zanimali za njih?
O tem ne bi govoril, povem le, da so bili zelo dobri klubi.

V jesenskem delu prvenstva ste bili stalno korak pred Mariborom, oziroma ste držali korak s prvaki. Ob koncu se je naredila razlika. Je zato pritisk pred prvo tekmo z Radomljami toliko večji?
Vsaka tekma bo pomembna. Škoda zadnjih dveh tekem v jesenskem delu, ko smo izgubili šest točk, čeprav smo bili favoriti. Enostavno morajo fantje s tem živeti. Vsi skupaj smo se iz tega veliko naučili. Take tekme bo treba v prihodnje zmagovati. Da Olimpija v enem tednu izgubi dve tekmi ni zoprno samo za nas, ki vodimo klub, ampak tudi navijače.

Nato sledi Maribor … So bile zadnje priprave usmerjene predvsem proti tej tekmi.
Ne. Zdaj smo se pripravljali na prvo kolo spomladanskega prvenstva in tekmo z Radomljami.

Sta se z Zlatkom Zahovićem kaj slišala?
Nič.

Kakšni so cilji za pomlad. So Domžale še ulovljive?
V drugi del prvenstva bomo šli enako kot jeseni. To pomeni iz tekme v tekmo. Poskušali bomo uloviti priključek z vodilnimi mesti, ki vodijo v Evropo. To je naš cilj. Kako se bo razpletlo, bomo še videli.

Ste se kaj pogovarjali z Green Dragonsi, ki bojkotirajo tekme v Stožicah?
To je zelo težka in kompleksna tema. Z njimi sem bil sam štirikrat na sestanku. Težko se bomo dogovorili, da bo za vse sprejemljivo.

Bodo na tekmi v Stožicah, ko bo gostoval Maribor?
Bomo videli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.