Šport > Nogomet
2181 ogledov

11-letnik s čustvenim pismom Kloppu, njegov odgovor vas bo ganil do solz

jurgen klopp Epa
Liverpoolov trener je znova pokazal vso svojo veličino.

Nemški nogometni strokovnjak Jürgen Klopp ni le odličen trener, temveč je predvsem zelo dober človek, ki je znova uspel navdušiti javnost s prekrasno potezo.

Na njegov naslov je namreč prišlo pismo 11-letnega velikega navijača Redsov, Lewisa Balfa, ki se je Nemcu v na roke napisanem pismu pritožil o težavnem in stresnem obdobju, v katerem se je znašel po menjavi šole. Kloppa je pismo 11-letnika tako ganilo, da mu je osebno odgovoril:

"Zdravo, Lewis. Naj začnem tako, da ti razkrijem eno skrivnost. Sem nervozen. Če sem čisto iskren, bi bil celo zaskrbljen, če ne bi bil. Ker kadar sem nervozen, imam priložnost, da to energijo spremenim v nekaj pozitivnega. Vem, da se dečku tvojih let morda zdi čudno, da se menedžer Liverpoola lahko počuti tako kot ti, toda verjemi mi, tako se počutim."

"Iz tvojega pisma je očitno, da si zelo premišljena oseba ter da ti je mar za vse, kadar pa imaš takšne lastnosti, je težko pobegniti nervozi. Vprašal si me, kaj naredim, kadar se moji igralci tako počutijo. Odgovor je preprost - opomnim jih na to, koliko mi pomenijo ter kako verjamem v njih. Ne dvomim, da bo enak primer tudi pri tebi in tvoji družini."

"Ni ti treba skrbeti, da se bo zgodilo kaj slabega. Kot sam veš, sem sam izgubil v več kot le nekaj finalih in to ni nikoli dober občutek, toda s pomočjo družine in prijateljev sem uspel to prebroditi. Na koncu pa smo vsi skupaj lahko uživali v mnogih posebnih trenutkih. Če bi se osredotočil na vse slabe trenutke, to ne bi bilo mogoče. Zato bodi pozitiven sam do sebe ter se veseli vseh lepih trenutkov, za katere vem, da bodo tekom tvojega odraščanja še prišli."

"In nikoli ne pozabi, da si del Liverpoolove družine. To pomeni, da imaš okoli sebe milijone in milijone tebi enakih ljudi, ki si želijo, da si srečen, kolikor se le da. Tvoja podpora pomeni ogromno meni in vsem nam v klubu, tako da upam, da je to pismo dokaz, da tudi mi podpiramo tebe," je pismo zaključil Klopp ob sporočilu za Lewisa, da "nikoli ne bo ostal sam".

Željko Buvač Besen na Kloppa Šport Nekdaj veliki prijatelj udaril po Nemcu: "Jaz sem delal, ti pa se izpostavljal!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice