Šport > Nogomet
4593 ogledov

Nekdaj veliki prijatelj udaril po Nemcu: "Jaz sem delal, ti pa se izpostavljal!"

Željko Buvač Profimedia
Človek, katerega so mediji radi poimenovali kar "možgani Jürgena Kloppa", je danes na mestu športnega direktorja Dinama Moskve.

Željo Buvač je ljubiteljem nogometa znan predvsem kot dolgoletni pomočnik Jürgena Kloppa, ki pa je odstopil s te pozicije tik pred Liverpoolovo povratno tekmo polfinala Lige prvakov leta 2018 z italijansko Romo.

Sprva so se mediji razpisali, da bo Buvač iz osebnih razlogov manjkal le nekaj dni, kmalu pa je postalo jasno, da se je njegova epizoda pri angleškem velikanu zaključila.

Željko Buvač | Avtor: Profimedia Profimedia

Več kot dve leti po tem čudnem razpletu dogodkov pa je Buvač prvič spregovoril v javnosti o svojih dneh v vlogi Kloppovega pomočnika, a se ni želel dotakniti tega, kar se je v tistih usodnih dneh v resnici dogajalo.

Več kot očitno pa je, da Buvač ni odšel prostovoljno, saj po tem dogodku ni več govoril s Kloppom, niti mu ni želel čez eno leto čestitati za osvojeno Ligo prvakov, prav tako pa Nemcu ni čestital niti za osvojeni naslov v Premier ligi.

"Nisem mu čestital. Bil sem presrečen zaradi Liverpoola, zaradi navijačev, zaradi igralcev. Toda čestital mu nisem," je bil jasen o odnosu z nekdanjim mentorjem za ruske medije Buvač.

Buvač je sicer s Kloppom sodeloval kar dolgih 17 let, a se je na koncu njuno partnerstvo nesrečno končalo. Nekdanji bosanski nogometaš se je zdaj podal po svoji lastni poti, prevzel pa je mesto športnega direktorja ruskega velikana Dinama Moskve.

V pogovoru za ruske medije je poudaril, da je imel po koncu epizode z Liverpoolom številne zanimive trenerske ponudbe, a se je raje odločil za vlogo športnega direktorja, da pa se je v prihodnosti pripravljen znova podati v trenerske vode, če bo le prejel pravo ponudbo.

Željko Buvač | Avtor: Profimedia Profimedia

"Trenutno si ne želim biti trener. Če bi me poklicala Barcelona, ali kakšen podoben klub, bi seveda razmislil, drugače pa me ta vloga trenutno ne zanima. Mnogi mislijo, da sem prevzel to vlogo pri Dinamu Moskvi, samo da bi se za nekaj časa zaposlil, medtem ko čakam na kakšno boljšo ponudbo. Toda če bi vedeli, kakšne ponudbe sem vse dobil na svoj naslov, ne bi bili več tega mnenja. Seveda vam ne bom razkril, kateri klubi so me vse kontaktirali," je bil skrivnosten Buvač, ki je uradno prevzel fukncijo v ruskem gigantu 1. februarja letos.

Da goji določene zamere do Kloppa pa je postalo jasno tudi iz njegovega zaključka, kjer je izpostavil, da je praktično 17 let on opravljal delo trenerja, le da se za razliko od nekaterih drugih (več kot očitno je mislil na Nemca) sam ni izpostavljal v javnosti ter intervjujih.

"Kot trener sem se praktično počutil že zadnji 17 let, ko sem s Kloppom deloval v Mainzu, Borussii Dortmund ter Liverpoolu. Opravljal sem vsa trenerska dela, le da se nisem pojavljal v javnosti ter v intervjujih. Poleg tega pa sem opravljal vse trenerske funkcije ter se pri tem trudil, da bim čim bolj vplival na svojo ekipo ter ji pomagal do uspeha. Toda za razliko od drugih nisem iskal pozornosti," je zaključil Buvač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice