Šport > Nogomet
2414 ogledov

Nemec šokiral: "To bo potem konec Jürgena Kloppa kot trenerja"

jurgen klopp medalja Epa
Klopp se že spogleduje z življenjem po nogometu.

Karizmatični trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki je bil pričakovano izbran za najboljšega trenerja angleškega prvenstva za sezono 2019/20, je trenutno zelo zadovoljen na klopi zasedbe z Anfielda. Pogodba z rdečimi ga veže vse do leta 2024. Če ne bo podaljšal pogodbe, si bo vzel enoletni premor od nogometa, je dejal Klopp.

Klopp je trener Liverpoola od leta 2015, lani je rdeče popeljal do naslova v najelitnejšem evropskem prvenstvu, ligi prvakov, letos pa je Liverpool tudi s pomočjo njegovega vodstva po treh desetletjih znova osvojil naslov prvaka angleške premier league.

Veljavnost trenutne pogodbe Liverpoola z Nemcem bo potekla leta 2024. Kot je Klopp dejal v pogovoru za nemški spletni portal Sportbuzzer, se s prihodnostjo trenutno ne ukvarja. V odgovoru na ugibanja o novih izzivih pa je odgovoril, da se bo za nekaj časa umaknil iz nogometa, če ne bo podaljšal sodelovanja s trenutnim klubom.

"Vzel si bom eno leto premora in se potem vprašal, če pogrešam nogomet. Če ga ne bom, potem bo to konec za Jürgena Kloppa kot trenerja," je dejal Klopp, ki je bil pred prihodom v Liverpool trener Borussie iz Dortmunda.

Še enkrat je pojasnil svojo filozofijo: "Nobenega naslova ne branimo. Želimo si osvojiti nove, šele začeli smo zmagovati," je dodal Klopp.

"Celotna ekipa se veseli nove sezone in želi biti še boljša. Radi bi gnali naše tekmece in si podajali žogo po vsem igrišču. Želimo biti ekipa, ki bo zelo 'nadležna' in ne bo nobenemu nasprotniku dala prav nobene možnosti za veselje," je povedal Klopp.

Liverpool je v pretekli sezoni zbral 99 točk in drugouvrščeni Manchester City prehitel za 18 točk. Kloppovi varovanci so dobili 32 od 38 tekem, prvenstvo pa je bilo odločeno sedem krogov pred koncem.

Pretekli mesec je tudi Angleško združenje ligaških trenerjev (LMA) stratega Liverpoola izbralo za najboljšega trenerja leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice