Šport > Nogomet
3203 ogledov

160 milijonov, rekorden obisk in zvezdniki "iz mesa in krvi"

NK Domžale Simon Rožman Ivan Firer Reševalni pas/Twitter
Potem ko so prijetno presenetili in premagali favorizirani nemški Freiburg, je pred nogometaši Domžal na evropski poti že naslednja velika ovira.

V četrtem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa se bodo Domžale pomerile s francosko ekipo Olympique Marseille, prvo tekmo v četrtek v Stožicah pa v taboru rumenih pričakujejo optimistično in brez strahu.

Domžalčani so z všečnimi predstavami na domači sceni (nazadnje 0:0 v Mariboru) in v Evropi v tej sezoni pokazali, da status papirnatega favorita ne pomeni veliko. To je izkusil nemški Freiburg, ki se je pred 14 dnevi opekel na evropskem domovanju domžalskih nogometašev, ljubljanskem stadionu Stožice.

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. David vs. Goljat Šport Tako bogatega tekmeca so zlomili "ravbarji"

Naslednji, ki bo poskušal upravičiti teoretični status favorita, bo Marseille, nekdanji evropski prvak iz leta 1993 in eden velikanov francoskega nogometa.

"Ne bi veliko govoril o nasprotniku, razen morda na kratko nekaj podatkov. Vrednost 160 milijonov evrov, zadnji poraz marca, ob boku 20 najboljših ekip v Evropi ... dlje od tega ne bi šel. Vem, da bomo odigrali srčno tekmo, smo mirni, zavedamo se svoje kakovosti, upam na polne Stožice, ker mislim, da si fantje zaslužijo podporo," je na današnji novinarski konferenci v Domžalah dejal trener Simon Rožman.

"Odločili smo se, da bomo gledali predvsem sebe, imamo jasno sliko, kakšni želimo biti. Detajlov oziroma kakšnih majhnih skrivnosti ne bom razkril. Imamo svoje načrte, ve se, kaj želimo delati na tekmi. Verjamem, da bo šlo po naših željah, imamo pa še kakšno rezervo. Pričakujem nov čaroben večer in morda novo senzacijo," je bil pred tekmo še nekoliko skrivnosten strateg Domžal.

"Težko ocenjujem v odstotkih, a nogomet je zanimiva stvar, začne se pri 0:0. Na igrišču niti približno ne bo takšne razlike, kot je v vrednosti igralcev. Mi smo se dobro pripravili, tudi na detajle, verjamem, da ne bo takšne razlike, kot bi bila videti navzven."
Simon Rožman

"Potrebujemo popolno tekmo"

Tudi igralci Domžal pričakujejo težko tekmo, v kateri pa seveda ne bo vnaprejšnje predaje. "Velik favorit je Olympique, mi pa so pripravljeni na ta boj. Smo sproščeni, igrali bomo po najboljših močeh, tako kot vsako tekmo doslej. Obljubljamo, da bomo dali vse od sebe, želimo pa si tudi čim večjo podporo s tribun, ki bi nas še dodatno dvignila," pravi Ivan Firer.

Jan Repas Sedemmestna številka Šport Iz Domžal v eno najmočnejših lig

"Analizirali smo jih, težka tekma bo, a tudi Maribor je evropska ekipa in mi bomo igrali po svojem sistemu. Tako kot vsako tekmo. Poznamo jih, potrebujemo pa popolno tekmo," Firer ocenjuje, da je bil petkov obračun z vijoličastimi pravšnja priprava na tekmo. Z zvezdniki v dresu francoske ekipe pa se ne obremenjuje:

"Ko stopiš na igrišče, so tudi svetovni zvezdniki iz mesa in krvi. Če bodo boljši, bodo morali to dokazati na igrišču. Igramo 11 na 11, kdor bo močnejši, bo zmagovalec tega kroga."
Ivan Firer

Predprodaja obeta veliko

Večjih težav s poškodbami v ekipi pokalnih zmagovalcev nimajo, vprašljiv je le nastop Gabra Dobrovoljca, o njegovem statusu se bodo odločili po naslednjih treningih.

V domžalskem taboru so veseli tudi dobre prodaje vstopnic. V predprodaji, ki bo potekala še do srede, so že zdaj pri številki 6000, tako da računajo tudi na klubski rekord po številu gledalcev na svojih tekmah.

Domžale in Olympique se bosta na prvi tekmi pomerila v četrtek ob 20.45 na ljubljanskem stadionu Stožice, povratna pa bo v Marseillu teden dni pozneje. Domžalčani so za svoje navijače organizirali tudi možnost potovanja na to tekmo, tako da povsem brez podpore ne bodo niti na slovitem stadionu Vélodrome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.