Šport > Nogomet
19 ogledov

Abramovič prižgal zeleno luč za Falcaa

radamel falcao EPA
Londonski Chelsea je prepričan, da je dobil bitko za Radamela Falcaa. Angleški prvoligaš se že nekaj mesecev pogaja za prestop prvega zvezdnika Atlético Madrida, zeleno luč pa je prižgal tudi Roman Abramovič, ki je za Kolumbijca pripravljen plačati skoraj 67 milijonov evrov.

Zanimanje za Radamela Falcaa, ki je v letošnji sezoni dosegel že 25 golov v ligi BBVA, je največje v Angliji, kjer se za napadalca Atlética potegujeta Manchester United in Chelsea. Angleški mediji razkrivajo, da je Roman Abramovič opustil lov na Edinsona Cavanija in je osredotočen le na podpis s Falcaom.

Ruski multimilijonar naj bi klubu dal zeleno luč, da za 27-letnika odšteje 67 milijonov evrov, Falcao pa bi s prihodom na Stamford Bridge zaslužil 290 tisoč evrov na teden. Ključno vlogo pri prestopu Falcaa bo odigral posojeni čuvaj mreže Thibault Courtois. Dvajsetletni vratar Chelseaja je leta 2011 odšel na posojo k Atléticu, španski prvoligaš pa bo poskušal Belgijca obdržati v svoji ekipi. Chelsea želi mladega vratarja vzrediti v naslednika Petra Cecha, vendar je pripravljen počakati še leto ali dve, če bo Atlético pristal na prestop Falcaa.

Želja Chelseaja naj bi bila tako velika, da so opustili lov na Cavanija, ki je bil do nedavnega prioriteta tako Abramovića, kot tudi tehničnega direktorja Michaela Emenala.

Terry: O novi pogodbi ne govori nihče

Nove pogodbe z londonskim klubom pa si želi tudi 32-letni John Terry, ki mu dogovor poteče ob koncu prihodnje sezone. Anglež, ki je v Londonu preživel celotno kariero, ni prepričan, kaj ga čaka v prihodnosti. ''Do konca imam še dobro leto. O novi pogodbi ne govori nihče in v tem trenutku to ni naša prioriteta. Morda se bomo usedli ob koncu sezone in se takrat pogovorili. Ne glede na odgovor, bom do izteka pogodbe vedno dal vse od sebe,'' je povedal Terry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.