Šport > Nogomet
19 ogledov

Man Utd naj bi že plačal del odškodnine za Falcaa

radamel falcao EPA
Po poročanju španske Marce naj bi bil kolumbijski napadalec Radamel Falcao povsem blizu Manchestra Uniteda. Že pred dvema letoma se je iz stadiona Vicente Calderón na Old Trafford preselil še en biser Atlética, vratar David De Gea.

Manchester United naj bi imel največ možnosti za podpis Radamela Falcaa. Čeprav so mnogi špekulirali o njegovem prestopu v Chelsea ali celo Real Madrid, pa viri blizu Kolumbijca in angleškega kluba namigujejo, da je bil že plačan prvi obrok odškodnine, ki naj bi bil garancija za prestop.

Takšen potek dogodkov ni presenetljiv. Pred dvema letoma je iz Atlética v smeri Old Trafforda odšel vratar David De Gea. Dogovor med kluboma je bil sklenjen že mesece pred uradnim prestopom, čeprav so vsi, vključno s Špancem, takrat zatjevali drugače. Že mesece pred začetkom poletnega prestopnega roka je Atlético prejel večji del odškodnine, tako pa naj bi bilo tudi tokrat. Vendar bo cena za Falcaa precej višja, saj se je vrednost De Gee vrtela okrog 20 milijonov evrov, Kolumbijec pa stane okrog 50 milijonov evrov.

Madridčani sicer še vedno niso plačali celotne odškodnine Portu za Falcaa (40 milijonov evrov). Njegova odkupna klavzula v pogodbi je 60 milijonov evrov, vendar pa po podatkih španskih virov United ne bo plačal celotnega zneska, ampak naj bi bil dosežen dogovor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.