Šport > Nogomet
34 ogledov

Ačimović: "Evropa kaznuje vsako napako!"

nk olimpija partizan stožice Benjamin Kovač
Na četrtkovi tekmi v Stožicah se je pokazalo, da klub z izkušnjami iz Lige prvakov kaznuje vsako napako. Partizan je Olimpiji Ljubljani iz dveh priložnosti zabil dva gola. "Na evropskih tekmah moraš biti zbran vseh 95 minut. Vsaka napaka se kaznuje," je po tekmi povedal športni direktor zmajev Milenko Ačimović.

Medtem ko se lahko Partizan še mirno pripravlja na začetek evropske sezone, Olimpiji Ljubljani za piljenje zadnjih detajlov že počasi zmanjkuje časa. Prvi test proti Širokemu Brijegu jih čaka že v četrtek, zato je bila tekma proti črno-belim v Stožicah več kot dobrodošel preizkus za vse nove obraze.

"Škoda, ker v letu nimajo več takih tekem. Odigrali so proti ekipi z nivoja Lige prvakov, proti ekipi, ki zelo dobro stoji na igrišču in proti kateri je zelo težko igrati. Videli smo – dve napaki smo naredili, dve so kaznovali, tako da je to zelo dobro za naše fante, da so odigrali eno tako tekmo. Mogoče je bilo malo preveč spoštovanja do Partizana, ampak to je povsem normalno. Nekateri fantje so prišli iz druge slovenske lige, danes pa so igrali proti fantom iz Lige prvakov. Po eni strani jih razumem," je po tekmi dejal ljubljanski športni direktor Milenko Ačimović.

Prvič so se pred številčnim domačim občinstvom predstavili novi nogometaši, ki so se zeleno-belim pridružili pred kratkim. Đorđe Ivelja, Antonio Delamea Mlinar, Matic Fink in Filip Valenčič so vsi začeli tekmo, Ačimović pa vztraja, da novincev še ne gre prehitro ocenjevati:

"Fantje imajo dober odnos in res zavzeto delajo. So iz pravega testa in upam, da bodo tudi v dresu Olimpije kazali takšen odnos, zaradi katerega so tudi prišli v Olimpijo. Vseeno vztrajam pri tem, da teh fantov ne gre ocenjevati na takšnih tekmah, kot je bila ta proti Partizanu. Potrebno jih je počakati, tako kot so določeni klubi ali določeni trenerji čakali mene, tako bo potrebno počakati njih, da se dokončno razvijejo. Danes je bila to zanje dobra izkušnja. Vesel sem, da sem v slačilnici videl, da so srečni, ker so igrali proti Partizanu in da še niso izgubili. To jim lahko v nadaljnji karieri le pomaga."

Nk Olimpija Partizan Stožice | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač
Podobno neusmiljeni, kot je bil v četrtek Partizan, bodo tudi nasprotniki v letošnji domači in evropski sezoni. Dve priložnosti Finka v prvem polčasu so gostje iz Beograda kaznovali iz strogo dosojene enajstmetrovke, veliki junak Dare Vršič pa je v drugem polčasu zaspal na žogi in spet je sledil gol brez kančka usmiljenja.


"Vedel sem, o kakšni ekipi je govora. Vidi se tista taktična zrelost, kako fantje dobro stojijo na igrišču, kako težko je bilo mojim fantom priti do priložnosti. Upam, da so danes moji fantje videli – ena napaka se kaznuje. (Matic) Fink na našo smolo ni dal gola, na drugi strani je bila takoj enajstmetrovka. V drugem polčasu spet enako, napaka in spet gol. To je razlika, ki se na koncu pokaže med igralci. Celo tekmo moraš biti zbran in tudi pričakovati, da boš prišel v priložnost, kot recimo Fink pri 0:0,"
je pristavil Ačimović.

Misli se zdaj obračajo k Širokemu Brijegu, ki jih bo tako kot v lanski sezoni čakal na začetku evropske poti. Pri Olimpiji veliko informacij še nimajo, bo pa njihov oglednik prisoten na petkovi tekmi Hercegovcev, na kateri se bodo pomerili s Splitom:

"Še vedno zbiramo informacije, časa za pripravo pa imamo tako ali tako še en teden. Nisem si pogledal še niti ene tekme Širokega in ne poznam ekipe. Vse delamo, da gremo naprej. O njih bi težko povedal kaj več, saj smo bili zdaj vsi osredotočeni le na Partizan. Jutri igrajo prijateljsko tekmo s Splitom, kjer bomo imeli svojega človeka in izvedeli kaj več o njih. Mislim, da Široki Brijeg ni na ravni Partizana, a to vseeno ne pomeni, da se lahko fantje zaradi tega sprostijo. Res so odigrali težko tekmo, ampak upam, da so videli, kako moraš biti na evropskih tekmah zbran vseh 95 minut in da se vsaka napaka kaznuje. Tako moramo kaznovati tudi mi.".

Komentarjev 1
  • vladek 11:34 24.junij 2011.

    Kot da bi gledal dve ekipe iz Srbije