Šport > Nogomet
17 ogledov

Ačimović: "Olimpija bo še močnejša"

Olimpija Maribor ačimović Saša Despot
"Prvenstvo smo izgubili na malih tekmah, jeseni nismo izkoristili nastopanja Maribora v Evropski ligi," je med drugim športni direktor nogometašev Olimpije povedal v pogovoru za klubsko spletno stran.

Športni direktor Milenko Aćimović je lahko zadovoljen z opravljenim v zadnjem letu in pol, odkar vodi kadrovsko politiko v Olimpiji. Ko je prišel na odgovorno funkcijo, je bilo člansko moštvo na osmem mestu prvenstvene lestvice, klub pa se je v drugem delu prejšnje sezone prebil do četrtega mesta in nastopa v evropskih pokalih, uvrstitev pa je v pravkar končani sezoni še izboljšal. Olimpija je prvenstvo zaključila na drugem mestu, igralci so se odpravili na zaslužene počitnice, v klubu pa je v teh dneh ogromno dela s kadrovanjem in pripravljanjem vsega potrebnega za dodaten napredek v sezoni 2012/13.

Sezona 2011/12 je končana. Kako jo ocenjujete?
Glede na nihanja in vse, kar se je dogajalo v tej sezoni, smo lahko zadovoljni, da smo prišli do končnega drugega mesta. Lani smo končali na četrtem mestu, zdaj pa je pred nami le še en klub. Zavedamo pa se, da se od Olimpije zahteva boj za lovorike, in priznam, da nam je žal, da smo tu ostali prekratki. Prvenstvo smo izgubili na malih tekmah, jeseni nismo izkoristili nastopanja Maribora v Evropski ligi.

Z drugim mestom je bil primarni cilj v drugem delu sezone izpolnjen …
Veseli me, da so igralci v tem letu dozoreli. Njihovo kakovost smo lahko videli na najpomembnejših tekmah, Sloveniji smo vrnili nogometni derbi, vendar se na derbijih prvenstva ne osvaja. Kot sem dejal, premalo točk smo zbrali predvsem na ostalih tekmah in Maribor je povsem zasluženo prvak.

Kakšen je status Ermina Šiljaka, ki je moštvo vodil na zadnjih štirih tekmah?
Šiljak je mlad trener, na začetku svoje poti, bo pa prvi, s katerim se bomo v klubu pogovorili. Lahko povem, da bomo v naslednjih sedmih dneh sporočili, kdo bo Olimpijo vodil v prihodnji sezoni.

Poletni premor v slovenski ligi je zelo kratek, priprave se začnejo že čez dobra dva tedna, navijače pa zagotovo najbolj zanima, kaj se bo dogajalo glede prihodov in odhodov v igralskem kadru?
Glede odhodov je še vse odprto. Vemo, da je Dare Vršič že podpisal za Austrio, tuji klubi pa se zanimajo za nekatere naše igralce, predvsem Jovića in Omladiča. Tečejo tudi pogovori z igralci, ki bi po mojem mnenju pomenili okrepitev za Olimpijo in za katere sem se odločil na podlagi ocene njihove kakovosti in potenciala. Zelo kmalu bomo javnosti sporočili imena prvih novincev. Prepričan sem, da bo Olimpija v prihodnjem obdobju še močnejša.

Zagotovo ste lahko zadovoljni tudi z napredkom v mladinskih kategorijah, še naprej pa skrbi problematika infrastrukture …
Mladinci in kadeti so v tej sezoni naredili velik korak naprej, kar me zelo veseli. Lepo število teh igralcev je v tej sezoni tudi treniralo s člansko ekipo in prizadevamo si, da bi bil pretok iz mladinske v člansko vrsto stalen in bi bilo v prvi ekipi čim več igralcev Olimpijine nogometne šole. Vendar so eno želje, drugo realnost. Mladi igralci morajo biti dovolj zreli za nastopanje za klub, kot je Olimpija. Veliko truda smo vložili v izboljšanje infrastrukture. Mladim smo zagotovili nove slačilnice, imamo načrte, da v Jami zraste pravi Olimpijin center, kjer bi naši otroci začutili, da igrajo za resen in dobro organiziran klub. Čez noč pa se nič ne da, projektov se je treba lotiti postopno, korak za korakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.