Šport > Nogomet
21 ogledov

Alcantara se seli na Allianz Areno

Thiago Alcantara EPA
Španec Thiago Alcantara bo v prihodnji sezoni igral za Bayern München, kjer bo sodeloval z nekdanjim trenerjem Pepom Guardiolo.

Španski nogometaš Thiago Alcantara bo kariero nadaljeval pri münchenskem Bayernu. Evropski in nemški prvak je danes sporočil, da je sklenil dogovor z 22-letnim vezistom, ki je doslej nosil dres Barcelone, štiriletno pogodbo pa bodo podpisali v naslednjih dneh po opravljenem zdravniškem pregledu.

Po opravljenem pregledu Bavarci pričakujejo, da bo Thiago Alcantara pogodbo podpisal že čez nekaj dni. Vrednost prestopa je 25 milijonov evrov, je še sporočil bavarski klub, a bo pri tem Barcelona neposredno dobila "le" 20 milijonov, preostanek bodo navrgli še dohodki, povezani s prijateljsko tekmo med obema kluboma, del odškodnine pa bo pokril kar igralec sam, ker se je odpovedal nekoliko večji plači.

"Thiago Alcantara je bil velika želja našega novega trenerja Pepa Guardiole. Veseli nas, da smo ta veliki prestop izvedli, Thiago je velik talent in ima še lepo prihodnost ter bo za naše moštvo velika okrepitev," je ob novici o prestopu za Bayernovo spletno stran dejal predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.