Šport > Nogomet
32 ogledov

Barça se boji Pepa: ponuja spravo

Pep Guardiola Bayern Trentino EPA
V taboru Barcelone so razdelali strategijo, kako se bodo odzvali na obtožbe Pepa Guardiole, ki je z ostrimi besedami napadel svoj nekdanji klub.

Trener Bayerna iz Münchna Pep Guardiola je na četrtkovi tiskovni konferenci sprožil nekaj puščic proti svojemu nekdanjemu klubu. Španec je med drugim dejal, da so vodilni možje katalonskega kluba šli čez vse meje, najbolj pa ga je razjezilo, da so skušali proti njemu uporabiti bolezen Tita Vilanove. Španski mediji so Pepa obtožili, da med Titovim obiskom v New Yorku, kjer se je trener Barcelone zdravil zaradi raka obušesne slinavke, ni niti enkrat obiskal svojega nekdanjega pomočnika, kar je Guardiola ostro zanikal.

sandro rosell | Avtor: EPA EPA
V taboru španskih prvakov so analizirali izjave nekdanjega trenerja, ki je obenem najuspešnejši v zgodovini kluba, in prišli do zaključka, da se ne bodo zapletali v vojno besed. Predsednik kluba Sandro Rosell bo za medije spregovoril v ponedeljek, dan zatem pa bosta pred predstavnike sedme sile stopila še Tito Vilanova in Andoni Zubizarreta.

Po zloglasni četrtkovi tiskovni konferenci so se visoki predstavniki Barcelone večkrat sestali, da bi se dogovorili o nadaljnjih korakih. Kresala so se mnenja; nekateri so naklonjeni ostremu odgovoru, drugi pa svarijo, da bi se bilo nespametno zapletati v vojno besed z nekdanjim sodelavcem. Na koncu je prevladala bolj pragmatična in diplomatska rešitev.

Rosell naj bi v pogovoru za katalonsko televizijo 8tv ponudil roko sprave, vendar brez neposrednega navezovanje na Pepove obtožbe. Predsednik kluba se dobro zaveda, da je Guardiola najuspešnejši trener v zgodovini kluba, zato si ne želi zaostritve konflikta.

Španski poslovnež prav tako namerava poudariti, da Barça ni nikoli kritizirala Guardiole in da je novi trener Bayerna po njegovem mnenju najboljši trener, ki ga je Barcelona kdajkoli imela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice