Šport > Nogomet
22 ogledov

Američani zasegli šport

Rojadirecta Printscreen
Spletna stran Rojadirecta s povezavami do prenosov tekem se bojuje z ZDA.

Lastniki priljubljene španske spletne strani Rojadirecta so na ameriškem okrožnem sodišču vložili peticijo, s katero želijo spet pridobiti domene, ki jih je januarja zasegla ameriška vlada. Športne prenose z vsega sveta prek omenjene strani išče tudi veliko slovenskih uporabnikov.

V Španiji je legalna

Rojadirecta.com in Rojadirecta.org sta le dve izmed mnogih domen, ki jih je v domnevnem boju proti piratstvu na začetku leta zasegla ameriška vlada s svojimi agencijami na čelu. Lastniki strani Puerto 80 Projects so na sodišču v New Yorku trdili, da niso storili ničesar kaznivega, saj je njihova stran zgolj forum, na katerem si več kot 800 tisoč uporabnikov izmenjuje tudi povezave do (ne)legalnih prenosov tekem.

"Ameriška vlada ni pokazala in ne more pokazati, da so stran kadarkoli uporabili za storitev kaznivega dejanja, še manj pa, da se bo to zgodilo v prihodnosti. S ponudbo forumov in povezav do obstoječih vsebin na spletu Puerto 80 ni kršil avtorskih pravic, še manj pa kriminalno kršil avtorskih pravic," so zapisali v peticiji.

Pri vsem tem je sporno predvsem dejstvo, da so začele ameriške službe na silo zapirati strani, ki so v matičnih državah legalne. Legalna je v Španiji tudi Rojadirecta, zato Rojadirecta.es denimo še naprej nemoteno obratuje.

 

Zastonj šport vseh vrst

Spletna stran z različnimi izpeljankami tako kljub posegu Američanov še naprej ponuja prenose športnih dogodkov z vsega sveta. Tako si lahko v enem dnevu zastonj ogledamo prenos angleške Premier League, ob kitajskem komentatorju preklopimo na Serie A, neznani Romun pa nas bo zabaval med tekmo Barcelone.

Verjetno ni naključje, da se je ameriška vlada nad Rojadirecto spravila ravno januarja. Do Super Bowla je bilo namreč še manj kot en mesec, Španci pa so poleg košarke, hokeja in preostalega seveda redno ponujali ligo NFL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.