Šport > Nogomet
16 ogledov

Vendarle Mihajlović trener Interja?

Sinisa Mihajlovic Žurnal24 main
Ker Leonardo zapušča Inter Milan, Massimo Moratti išče novega trenerja. A nima veliko sreče. Ne je rekel Marcelo Bielsa, Guus Hiddink bo bržkone prevzel Chelsea, Andre Villas-Boas ima trdno pogodbo s Portom. Bo vendarle da rekel Siniša Mihajlović?

Lani prvaki Evrope, v minuli sezoni pa drugouvrščena ekipa Serie A. Inter Milan zdaj pospešeno išče novega glavnega trenerja. Leonardo je klub zapustil in bo bržkone prevzel funkcijo športnega direktorja pri PSG-ju, seznam njegovih možnih naslednikov pa je iz dneva v dan daljši. Predsednik Interja Massimo Moratti je sredi tedna dejal, da je najresnejši kandidat za novega trenerja nekdanji argentinski selektor Marcelo Bielsa. "Leonardo je treniral z veliko strasti, zdaj očitno odhaja. Rad bi sledil svojim sanjam, mi pa moramo poiskati novega trenerja. Morda pa si Leonardo le premisli. Je pa res, da smo že vzpostavili prvi kontakt z Bieslo, a nisem ga jaz," je vse, kar je bil na to temo v sredo pripravljen povedati Moratti.

Po odhodu Joséja Mourinha, s katerim je Inter osvojil vse, v Milanu nimajo sreče pri izbiri trenerja. Eksperiment z Rafaelom Benitezom se ni izšel. Nato so na presenečenje decembra zaposlili Leonarda, ki je pred tem vodil njihovega največjega rivala, AC Milan. Zdaj jih je ta po dobri sezoni zapustil. Bi bil Bielsa prava izbira? Petinpetdesetletnik velja za trenerja s precej nevsakdanjimi metodami, ki se je uveljavil na klopi argentinske reprezentance med letoma 1998 in 2004, pa vendarle so ostali brez ene same lovorike. Nazadnje je bil selektor Čila, od februarja pa je brez službe. V Evropi je doslej deloval enkrat samkrat, in sicer leta 1998 pri Espanyolu. Ugibanja, če bi bil dober, so brezpredmetna, saj je Argentinec v petek ponudbo Interja že zavrnil.

 

Kaj zdaj? Italijanski mediji za trenerja "predlagajo" Fabia Capella, Carlosa Dungo, Guusa Hiddinka, Carla Ancelottija, Delia Rossija ... Moratti pa se ozira drugam. Najprej je kontaktiral Sinišo Mihajlovića, a se je Srb sprva odločil, da ostane pri Fiorentini. V petek je vrtel telefonsko številko trenerja zmagovalcev Evropske lige, Portovega Andreja Villas-Boasa. Vsega 33-letni novi Mourinho je to poletje najbolj zaželen trener, a vsaj po zmagi v Evropski ligi je zatrjeval, da bo ostal v Portu. V svoji pogodbi ima zapisano, da lahko odide za najmanj 15 milijonov evrov odškodnine. Moratti res nima lahkega dela. Vse bolj je jasno, da tudi Hiddink ne pride v poštev, saj bo bržkone zapolnil prazno mesto trenerja Chelseaja.

Vendarle Mihajlović?

Italijanski časnik Corriere de la sera pa v sobotni izdaji poroča, da naj bi si Siniša Mihajlović premislil in vendarle rekel da Interju, to pa bodo oznanili v ponedeljek. Uradnega še ni nič.

Komentarjev 2
  • deki123 13:28 18.junij 2011.

    "Korejere delo Sport": Mihajlović u Interu!

  • deki123 13:25 18.junij 2011.

    Mihajlović je novi trener interja!