Šport > Nogomet
21 ogledov

Ancelotti: "Bale je nezadovoljen, hoče igrati"

Ancelotti Real Madrid trening priprave Valdebebas EPA
Po sredini zmagi nad Københavnom v Ligi prvakov (4:0) je sedma sila več kot o srečanju Carla Ancelottija spraševala o poškodbi Garetha Bala.


Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je potrdil, da bo Gareth Bale izpustil tudi prvenstveno gostovanje pri Levanteju, potem ko je moral s tribune spremljati že sredino tekmo Lige prvakov proti Københavnu, ki so jo Los Blancos visoko dobili (4:0) s po dvema goloma Cristiana Ronalda in Ángela di Maríe.

Bale ima že vse od prihoda v Madrid konec avgusta težave s stegensko mišico, saj ni oddelal bazičnih priprav s klubom, kar ga je seveda stalo nekaj fizične pripravljenosti. To je tudi razlog, da bo Valižan izpustil reprezentančni termin in torej ne bo med izbranci selektorja Chrisa Colemana na zadnjih tekmah v kvalifikacijah za SP 2014.

"Bale hoče igrati"

"Ni bilo mogoče, da bi proti Københavnu igral. Dobil je udarec in šel je na rentgen, ki pa ni pokazal nič posebnega. Čakamo na njegovo okrevanje. Trenutno ni stoodstotno pripravljen, a v dveh tednih bo optimalen. Seveda je trenutno nezadovoljen, hoče igrati," je Ancelotti dejal po tekmi z Danci, ki je Špance utrdila na vrhu skupine B.

"Zelo je motiviran. Ne vidim nobenih nadaljnjih problemov. Sedaj ima dva tedna časa, da svojo fizično pripravljenost spravi na vrhunski nivo in se izogiba nadaljnjim manjšim poškodbam," je glede Bala še povedal Italijan.

Načrt je uspel

"Odigrali smo dobro tekmo. Začeli smo dobro, intenzivno in uravnoteženo. Po prvem Cristianovem golu smo se upočasnili, a smo v nadaljevanju povrnili našo intenzivnost in dosegli še nekaj golov. Odnos ekipe je bil dober," je glede srečanja z danskimi prvaki dejal nekdanji trener Milana, Juventusa, Chelseaja in Paris Saint-Germina.

"Skušali smo igrati s Cristianom in Di Marío v napadu, da bi dobili širino in jih ogrožali s predložki. Tako smo tudi dosegli prva dva gola. Naši trije vezisti, (Asier, op. a.) Illarramendi, (Sami, op. a.) Khedira in (Luka, op. a.) Modrić so odigrali dobro tekmo," je glede sredine zmage še dodal Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.