Šport > Nogomet
18 ogledov

"Ancelotti je že blizu upokojitve"

Žurnal24 main
Nekdanji predsednik madridskega Reala Ramón Calderón je ponovno kritično govoril o klubu iz španske prestolnice. Kot že mnogokrat v času vladavine Florentina Péreza se je obregnil ob kadrovsko politiko devetkratnih evropskih prvakov.

Nekdanji šef "belega baleta" Ramón Calderón ne verjame, da imata Carlo Ancelotti in Gareth Bale dovolj odločen in močan karakter za uspešno udejstvovanje v madridskem Realu. Tako za italijanskega trenerja kot za hitronogega Valižana naj bi bil pritisk stadiona Santiago Bernabéu preprosto prevelik.

"Bale se mi zdi povsem drugačen kot na primer Cristiano Ronaldo, ki predstavlja pravega "Levjega kralja". Bale se mi zdi kot nekdo, ki trpi, ki je psihično ranljiv. Če hočeš igrati za Real, moraš imeti jeklene živce. Pritisk je večji kot v vsakem drugem klubu," je Calderón za italijanski Tuttosport najprej kritiziral zadnjo rekordno investicijo Madridčanov, ki jih je stala slabih 100 milijonov evrov.

"Ancelotti ima le 54 let?"

"Zdi se mi, da Ancelotti nima potrebne karizme in prave osebnosti za vodenje kluba, kot je Real Madrid. Ekipa še ni zaigrala definirano, organizirano in homogeno kot bi morala, ob tem pa prejme tudi veliko preveč golov," se je 62-letni bivši predsednik nato lotil še vodje strokovnega štaba, ki je julija na čelu Los Blancos zamenjal Joséja Mourinha. Ancelotti je pred tem vodil tudi PSG, Chelsea, Juventus in AC Milan.

"Med drugim me je presenetil podatek, da je Ancelotti letos poleti dopolnil šele 54 let. Meni se zdi že blizu upokojitve," je za konec še dodal Calderón.

Real Madrid se bo v okviru Lige prvakov v torek ob 20.45 pomeril s torinskim Juventusom. Real je z devetimi točkami na vrhu skupine, Juve se z dvema nahaja na tretjem mestu in nujno potrebuje zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.