Šport > Nogomet
23 ogledov

Ancelotti jutri ob 13. uri uradno predstavljen

tito vilanova carlo ancelotti barcelona paris sg liga prvakov četrtfinale EPA
Končana so ugibanja okrog novega stratega nogometašev madridskega Reala. Carlo Ancelotti bo uradno predstavljen v sredo ob 13. uri. Podpisal je triletno pogodbo.

Španski podprvak Real Madrid je že sporočil, bo ekipo v novi sezoni vodil Carlo Ancelotti, zdaj že nekdanji trener Paris Saint-Germaina. Slednjega bo prevzel dolgoletni francoski reprezentant Laurent Blanc, ki je v preteklosti vodil francosko izbrano vrsto in Bordeaux, s katerim je osvojil naslov državnega prvaka.

"Ancelotti zagotovilo za dobro vodenje"

"Izkušnje, uspeh in zanesljivost v vseh državah, kjer je služboval. Italijan prihaja v Madrid, potem ko je bil izbran za trenerja leta v Franciji," je uvodoma zapisali pri madridskem Realu v sporočilu za javnost. 

"Dosegel je praktično vse, kar je lahko. Dvakrat je bil prvak evropske Lige prvakov, ima dva naslova evropskega superpokala, enega s svetovnega klubskega prvenstva in še enega iz pokala Intertoto. Hkrati je bil državni prvak v treh različnih ligah - Italija, Anglija, Francija. Ancelotti je vajen voditi velika moštva. Italijanski strokovnjak je zagotovilo za kvalitetno vodenje našega vznemirljivega projekta," so še dodali na stadionu Santiago Bernabéu.

Po Moujevi eri sledijo spremembe

54-letni Ancelotti bo na klopi Los Blancos nasledil kontroverznega portugalskega stratega Joséja Mourinha, ki je v Madrid prišel s ciljem osvojiti deseti naslov prvaka Evrope, vendar se je po treh letih delovanja poslovil s tremi domačimi lovorikami.

S prihodom "Carletta", ki je podpisal triletno pogodbo, so bodo v Madridu verjetno začeli tudi prihodi in odhodi igralcev. Španski mediji že dlje časa poročajo o novih okrepitvah predsednika Florentina Péreza. Na muhi so predvsem Isco iz Málage (slednji je že skoraj zagotovo polnopravni član Reala), Gareth Bale iz Tottenhama in Luis Suárez iz Liverpoola.

Blanc pravi, da ni rasist, a priznava, da ga motijo igralci z dvojnim državljans | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Blanc še zdaleč ni bil prva želja

Skoraj istočasno, ko je Real Madrid objavil novico o prihodu Ancelottija iz PSG, so Parižani razkrili, da bo francoske prvake naslednji dve leti vodil dolgoletni francoski reprezentant in selektor Blanc. Po sporočilu za javnost bo njegova osnovna naloga "popeljati klub v vrh Evrope."

Blanc, ki je delo selektorja Francije zaključil po izpadu v četrtfinalu Eura 2012, ni bil prva izbira katarskih lastnikov PSG. Ti so se bojda pogovarjali z nizom trenerjev (Roberto Mancini, Fabio Capello, Frank Rijkaard, Manuel Pellegrini, Michael Laudrup, Guus Hiddink ...), na koncu pa so se odločili za 47-letnega Blanca, ki je z Bordeauxjem osvojil Ligue 1 leta 2009.

Francoska konferenca še brez termina

"Cool Carlo" (ali "Carletto" - še en njegov vzdevek, op. a.) je sicer znan kot trener, ki ga poleg taktičnega znanja krasi sposobnost, da "začuti" ekipo in zna umiriti prevelike ege v slačilnici in jih podrediti uspehu moštva. Tako je v odličnih odnosih z večino nekdanjih varovancev, le redko kdo pa ima zanj slabo besedo.

Los Blancos bodo novega stratega predstavil v sredo na novinarski konferenci ob 13. uri, Francozi pa termina predstavitve še niso objavili, v sporočilu za javnost so le zapisali, da je Blanc podpisal dvoletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.