Šport > Nogomet
20 ogledov

Ancelotti: "Mourinho ima bolj 'južnjaški' značaj od mene"

carlo ancelotti EPA
Poleg tradicionalnih tem, ki spremljajo predstavitev novih trenerjev, je Carlo Ancelotti spregovoril tudi o bivšem "šefu" in nekaterih igralcih madridskega Reala.

Italijan Carlo Ancelotti je na svoji prvi novinarski konferenci v vlogi trenerja madridskega Reala, na vztrajanje španske sedme sile, moral govoriti tudi o bivšem trenerju Joséju Mourinhu. Ob tem je izustil še nekaj pohval na račun nekaterih članov Los Blancos.

"Mislim, da ni prav, da se primerja Mourinha in mene. Sploh pa ni prav, da bi jaz že sedaj kaj govoril o tem. On je tu imel svojo službo in je odšel, enako bo z mano. Primerjave so težke. Edini objektivni pokazatelj dela pa so rezultati," se je nekdanji strateg Juventusa, AC Milana, Chelseaja in Paris Saint-Germaina najprej skušal izviti z diplomatskim odgovorom.

"Mourinho je izjemen trener. Zelo ga spoštujem, moje spoštovanje do njega je popolno, ne le do njega kot trenerja. A on ima povsem drugačen karakter od mene, njegov je bolj 'južnjaški'," je z nasmehom na ustnicah nato vendarle dodal Italijan.

"Pošteno in iskreno od začetka"

Ancelotti se je zahvalil za vzdevek "Mirovnik", ki so mu ga nadeli španski novinarji, a ga je zavrnil. Na razprtije v slačilnici ima "Cool Carlo" bolj enostaven pogled. 

"To je za igralce nov start, tudi zame. Od začetka je treba imeti dober, pošten in iskren odnos in potem ne bo nobenih težav," je dejal bivši nogometaš Milana, ki je poznan po tem, da v garderobi zna vzpostaviti vzdušje enotnosti in prijateljstva.

Modrić v bolj centralni vlogi

Nato je Ancelotti nekaj besed namenil tudi konkretnim nogometašem Madrida. Govoril je o Luki Modriću, Kakáju, Iscu in Ikerju Casillasu. Za Dalmatinca meni, da mora igrati v bolj centralni poziciji, blizu Xabija Alonsa, ne pa da konkurira Kakáju ali Mesutu Özilu za mesto med Realovimi "polšpicami".

real madrid levante kaka | Avtor: EPA EPA
"Kakája poznam zelo dobro. V tem trenutku je igralec Madrida. Moral ga bom videti na treningu in potem se bom odločil o njegovi prihodnosti. Gotovo bomo iz njega skušali izvleči največ," je glede nekdanjega varovanca, ki je najboljše čase preživel prav pod njegovim vodstvom, povedal Ancelotti.

"Isco lahko igra kjerkoli"

"Španska reprezentanca do 21 let ima nekaj fantastičnih igralcev, Isco pa je med njimi najboljši. On lahko igra za katerokoli ekipo na svetu," je pokomentiral zadnjo okrepitev Madridčanov, za katero je kraljevi klub andaluzijski Málagi plačal okrog 30 milijonov evrov.

Glede Casillasa, ki je bil v zadnjih mesecih v Mourinhevi nemilosti, pa je dodal: "Dobro ga poznam. Je fantastičen igralec in kapetan. V nogometu obstaja neko nepisano pravilo, da tisti, ki si igranje zaslužijo, nato tudi igrajo, ne glede na trenutne težave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.