Šport > Nogomet
17 ogledov

Ancelotti napoveduje ''veselo sezono''

carlo ancelotti
1/9
EPA
Real Madrid je uradno predstavil novega trenerja. Carlo Ancelotti je s kraljevim klubom podpisal triletno pogodbo.

Real Madrid je uradno oznanil naslednika Joséja Mourinha. Novega trenerja Carla Ancelottija, ki je končno dosegel dogovor s Paris Saint-Germainom, je predstavil predsednik kraljevega kluba Florentino Pérez.

Vse zbrane na predstavitvi je prvič v vlogi trenerja Reala nagovoril tudi Ancelotti. ''Rad bi se zahvalil Paris Saint-Germainu za izkušnjo v Franciji. Zdaj sem v Madridu in najprestižnejši klub na svetu mora zmagati in prikazati spektakularen nogomet. Zgodovina in tradicija tega kluba je napadalen nogomet in trdo bomo delali za igro, ki bo osrečevala Realove navijače. Nimamo lahkega dela, a delo nikoli ni lahko,'' je povedal Ancelotti in dodal: ''Obiskal sem Realov kompleks Valdebebas. Fantastičen je. Imam podporo kluba, predsednika in navijačev, zato verjamem, da bo ta sezona vesela za Real Madrid.''

Ancelotti je potrdil, da bo vlogo pomočnika trenerja opravljal Zinedine Zidane. ''Na klopi bo, škoda je le, da ne more igrati,'' je povedal Italijan.

Sledila so vprašanja novinarjev:

Kdaj se izvedeli, da boste postali trener Real Madrida?
V ponedeljek. Do konca pogodbe s PSG sem imel še eno leto in Real se je vedno dobro razumel z njimi. Tukaj sem zahvaljujoč dobremu odnosu med kluboma.

Nove okrepitve?
Ekipa je zelo dobra. V prihodnjih dneh se bom pogovoril s klubom in videli bomo, kaj potrebujem. O prihodih in odhodih se bomo odločili kmalu.

Pritisk?
Vsi vedo, da je deseti naslov Lige prvakov velik cilj Reala. Moje ambicije so, da ga osvojimo. To je dobra motivacija.

Namigovanja, da je ''mirovnik''?
Nikoli me niso tako imenovali. Sem trener, ki si želi dobrega odnosa s svojimi nogometaši. Ne verjamem, da Madrid potrebuje ''mirovnika''. Beseda je lepa, zato hvala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.