Šport > Nogomet
210 ogledov

Angleški rekorder Rooney se vrača domov

Wayne Rooney Profimedia
Nekdanji napadalec Manchester Uniteda in Evertona bo kariero nadaljeval na Otoku.

Rekorder po številu zadetkov za angleško nogometno reprezentanco Wayne Rooney se vrača na Otok. Triintridesetletni zvezdnik, ki je doslej igral v ameriški ligi MLS za DC United, se bo angleškemu drugoligašu Derby Countyju pridružil januarja 2020, so potrdili v taboru ovnov.

Rooney je z Derby Countyjem podpisal začetno, 18-mesečno pogodbo do poletja 2021 z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Poleg tega, da bo Rooney kot kapetan igral za Derby, bo prevzel tudi naloge trenerja in se še naprej izobraževal tudi v tej smeri, so še zapisali na spletni strani angleškega kluba.

Rooney, eden najbolj prepoznavnih angleških nogometašev vseh časov, je v 120 nastopih za Anglijo dosegel 53 golov, v svojih vitrinah pa ima 16 lovorik.

Trener Phillip Cocu je z navdušenjem pozdravil prihod zvezdnika: "Wayne Rooney je izjemo talentiran nogometaš najvišjega ranga."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice