Šport > Nogomet
945 ogledov

Rooney zabil spektakularen gol s svoje polovice

wayne rooney
Nekdanji kapetan angleške reprezentance je poskrbel za enega najlepših zadetkov sezone.

Legendarni Wayne Rooney, nekdanji član Everton in Manchester Uniteda, ki od leta 2018 igral za DC United, nadaljuje z nizanjem vrhuncem v ameriški ligi MLS.

33-letni napadalec moštva iz ameriške prestolnice je znova dokazal, da ni za staro šaro, ko je na tekmi z Orlando Cityjem zabil spektakularen zadetek s svoje polovice igrišča.

Rooney je v 10. minuti srečanja izkoristil nepazljivost vratarja Brian Rowea, ki je odtaval pregloboko v polje ter svojo vrata pustil nenadzorovana.

Angleški napadalec je to dobro videl in s približno 60 metrov žogo poslal naravnost v mrežo. Rowe je sicer poskušal reagirati, a je bil premagan.

Mnogi so ob tem povlekli vzporednice z zadetkom, ki ga je Rooney kot nogometaš Evertona dosegel leta 2017 na tekmi z West Hamom.

Raj za rdeče vrage

DC United je trenutno na tretjem mestu ligaške lestvice. Rooney je z devetimi ligaškimi goli četrti strelec prvenstva. Med prvo peterico so kar trije nekdanji nogometaši Manchester Uniteda - Zlatan Ibrahimović (11) je na drugem, Nani (8) pa na petem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice