Šport > Nogomet
12 ogledov

Angleži šokirani: "To ni dobro“

rio ferdinand kovanec incident EPA
Angleži so se z ogorčenjem odzvali na po njihovem mnenju milo kazen, ki jo je disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) dosodila srbski reprezentanci do 21 let zaradi pretepov in rasističnih izpadov po kvalifikacijski tekmi za EP do 21 let proti Angliji.

Srbijo so kaznovali z igranjem ene tekme pred praznimi tribunami, Srbsko nogometno zvezo pa s plačilom 80.000 evrov kazni. V Angleški nogometni zvezi so ogorčeni. "Rasizem v kakršnikoli obliki ni sprejemljiv. Izrečene kazni ne pošiljajo dovolj jasnega sporočila," je prepričan glavni tajnik angleške nogometne zveze Alex Horne.

Kaznovani so bili tudi posamezni srbski nogometaši in člani strokovne ekipe pa tudi angleška nogometaša Steven Caulker in Thomas Ince. Prvi ne bo smel igrati na naslednjih dveh, drugi pa na prvi naslednji tekmi angleške reprezentance, kar je še dodatno prililo olja na ogenj.

"To ni dobro. Razočarani smo. Naši nogometaši so bili korektni in niso nasedali provokacijam v obliki rasističnih zmerjanj, vanje so celo metali različne predmete. Presenečeni smo, da sta bila kaznovana tudi dva naša nogometaša," dodaja Horne.

Na družabnem omrežju Twitter se je oglasil tudi branilec Manchestra Uniteda Rio Ferdinand, ki je prav tako razočaran z odločitvijo Uefe: "Uefa ni resna glede rasizma. Kazen ne bo vplivala na nogometne zveze, nogometaše in navijače, da bi se začeli obnašati drugače."

Komentarjev 2
  • feferon 12:09 14.december 2012.

    Glede rasizma bolje da so angleži kar tiho! Oni pač mislijo, da so nekaj več od Srbov, ki jim zadnje čase prav vsako sranje pripišejo!

  • Pepe007 08:01 14.december 2012.

    Pretiravanje z rasizmom. Potem je potrebno prepovedati kakršno koli navijanje in tudi poročanje. Vsaka stvar je lahko za koga žaljiva.