Šport > Nogomet
24 ogledov

Aršavin udaril po navijačih Arsenala

andrej aršavin EPA
Nekdanji nogometaš Arsenala Andrej Aršavin je izrekel nekaj ostrih kritik na račun svojega bivšega kluba in njegovih navijačev.

Nogometaš Zenita Andrej Aršavin je atmosfero na stadionu Emirates, kjer je igral od leta 2009 do 2013, čeprav je vmes eno sezono preživel na posoji v Sankt Peterburgu, primerjal z vzdušjem v gledališču.

''Ozračje je bilo čudno. Občutek si imel, kot da si v gledališču. Dobri sedeži, drage vstopnice in navijači, ki so si želeli ogledati predstavo, ne pa podpirati ekipe. Bilo je, kot da nimamo prednosti domačega igrišča. Številni igralci so se pogosto pritoževali, da je atmosfera na tribunah zelo slaba,'' je povedal Aršavin, ki je leta 2009 svojo kariero pri Arsenalu začel v spektakularnem slogu, saj je že na četrti tekmi dosegel ''poker'' zadetkov proti Liverpoolu.

A ruski napadalec dolgoročno ni izpolnil pričakovanj Arsena Wengerja, zato se je kmalu znašel na rezervni klopi in junija dokončno zapustil londonski klub. Njegove besede ne bodo naletele na odobravanje Arsenalovih navijačev, ki so Aršavina pogosto kritizirali zaradi spremenljive forme, ki je bila vse prej kot konstanta.

Villas-Boas okrcal navijače Tottenhama

Aršavinove besede sovpadajo s pritoževanjem Andréja Villas-Boasa, ki je bil po tekmi s Hull Cityjem nezadovoljen s podporo navijačev Tottenhama. ''Nismo imeli takšne podporo, kot bi si jo zaslužili. Na tribunah je bilo veliko nestrpnosti in igralci so morali vse postoriti sami,'' je povedal Villas-Boas, po zmagi v osmini finala angleškega ligaškega pokala, prav tako proti Hull Cityju, pa je dodal: ''Oni so naredili razliko, saj so ves čas navijali in nas spodbujali. Ozračje je bilo odlično in ekipi je dobro delo, da je čutila empatijo s svojimi podporniki.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.