Šport > Nogomet
14 ogledov

Šok pri Arsenalu: Özil prišel za 47 mil. €

mesu ozil EPA
Nemški reprezentant Mesut Özil je malce presenetljivo iz madridskega Reala prestopil k Arsenalu za odškodnino, ki je krepko presegla prejšnji klubski rekord.

Trener Arsenala, Francoz Arsène Wenger, je v zadnjih dneh večkrat zatrjeval, da Londončani trdo delajo, da bi moštvo okrepili z nogometaši, ki bodo predstavljali pravo dodano vrednost. Na zadnji dan prestopnega roka je Wenger izpolnil pričakovanja armade navijačev. Na stadion Emirates namreč prihaja Mesut Özil

Za nemškega zvezdnika bodo Topničarji odšteli kar 47 milijonov evrov, kar je enkrat več, kot je do sedaj znašal rekordni nakup Arsenala (Andrej Aršavin iz Zenita za dobrih 20 milijonov evrov). Nogometaš turških korenin bo obljubil petletno zvestobo, zaslužil bo okrog 150.000 evrov na teden, poročajo angleški mediji.

Viviano na enoletno posojo

Özil je v Münchnu, kjer je v taboru nemške reprezentance, že opravil zdravniški pregled. Londončani so se najprej dogovorili o višini odškodnine z Realom, nato pa so se uskladili še s predstavniki ofenzivnega vezista iz Gelsenkirchna. Dogovor je bil dosežen v ponedeljek dopoldne.

A s tem Arsenal še ni zaključil s prestopnimi dejavnostmi. V ponedeljek zjutraj je zdravniški pregled opravil tudi vratar Emiliano Viviano, še lani soigralec slovenskega reprezentanta Josipa Iličića pri Palermu. Čuvaj mreže prihaja na enoletno posojo, saj bodo Siciljanci to sezono igrali v Serie B. 

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Özil: "Dobro za moj razvoj"

"Vznemirjen sem, ker sem prišel v tako velik klub, kot je Arsenal. Veselim se igranja v Premier league. Ta selitev je dobra za moj osebni razvoj, posebej pa se veselim dela z Arsènom Wengerjem. Med pogajanji mi je postalo jasno, da ima klub ogromne ambicije in komaj čakam, da bom del te vznemirljive prihodnosti," je po podpisu pogodbe z Arsenalom dejal Özil.

"Zelo smo zadovoljni zaradi prihoda Mesuta Özila. Gre za izjemnega igralca, s preverjeno kvaliteto tako na klubskem, kot reprezentančnem nivoju. Že dolgo ga spremljam in občudujem. Ima vse atribute, ki jih mora imeti igralec Arsenala," pa je nekaj klasičnih komplimentov izustil Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.