Šport > Nogomet
11 ogledov

Arsenal nastavil petardo, 900. tekma Giggsyja

van persie arsenal
1/6
EPA
Tottenham je doživel ponižanje na tekmi z Arsenalom. Ryan Giggs je svoj 900. nastop za United proslavil z zadetkom. Chelsea je po bolečem porazu proti Napoliju v Ligi prvakov vsaj deloma zacelil rane na domači tekmi z Boltonom (3:0)

Harry Redknap se je lahko le nemočno prijel za glavo. Njegov Tottenham ne le da je izpustil iz rok vodstvo 2:0 proti Arsenalu, ampak je celo po omenjenem vodstvu dobil kar pet golov, in to v le 28 minutah. Theo Walcott je celo dosegel gola v dveh minutah zapored. Arsenal je z novo zmago na četrtem mestu, s slabšo gol razliko kot Chelsea.

 

Smetana za 900. tekmo: gol Giggsyja

Ryan Giggs je na tekmi proti Norwichu odigral 900. tekmo za Manchester United. Giggs, ki je rdečim vragom zvest od leta 1991, je absolutni rekorder po številu nastopov za moštvo z Old Trafforda. Na drugem mestu je legendarni Anglež Bobby Charlton, ki je za slovito zasedbo iz Manchestra odigral 758 tekem. Osemintridesetletni Giggs je v 21 letih pri Manchester Unitedu osvojil kar 33 lovorik, med drugim je 12-krat slavil v angleškem prvenstvu, dvakrat v evropski ligi prvakov in štirikrat v angleškem pokalnem tekmovanju FA Cup.

Oddih za AVB: Chelsea zabil tri

Tokrat je bila "stara garda" tista, ki je Chelseaju in njegovemu trenerju Andréju Villasu-Boasu prinesla težko željeno in praktično nujno zmago v Premier League. Pri modrih vre že nekaj časa, stvari pa je še poslabšal poraz pri Napoliju na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov, a tokrat so staroselci Ashley Cole, Michael Essien in Frank Lampard, ki so po tekmi oddiha na San Paolu tokrat začeli tekmo, pred očmi lastnika kluba Romana Abramoviča prišli do ene lažjih zmag v sezoni.

Kljub prevladi v prvem polčasu so modri povedli šele v 48. minuti, ko je branilec David Luiz z lepim strelom premagal Boltonovega vratarja Adama Bogdana. Vodstvo domačih je podvojil Didier Drogba, ki je z močnim strelom z glavo zadel po podaji iz kota, Lampard pa je deset minut pred koncem zaključil delo. Pred nedeljskim severnolondonskim derbijem med Arsenalom in Tottenhamom je Chelsea na četrtem mestu topničarjem pobegnil za tri točke.

Modrić ne želi podpisati

Luka Modrić naj bi po dogovoru s klubom postal najbolje plačani nogometaš v zgodovini Tottenhama. Na teden naj bi zaslužil okoli sto tisoč funtov (118 tisoč evrov), a Hrvat še čaka na odločitev trenerja Redknappa, ki bi lahko sedel na klop angleške izbrane vrste.

Šestindvajsetletni Modrić naj bi pogodbo z londonskim klubom podaljšal le v primeru, da Redknapp ostane trener Spursov. Predvsem naj bi bil kritičen njegov odnos s predsednikom kluba Danielom Levyjem, ki mu je poleti preprečil selitev k Chelseaju. Modriću pogodba poteče leta 2016, pri modrih pa so mu bili med poletnim prestopnim rokom pripravljeni potrojiti trenutno plačo, ki znaša okoli 45 tisoč funtov (53 tisoč evrov) na teden. Levy je zavrnil tudi 40-milijonsko ponudbo.

Za Modrića naj bi bil zdaj najbolj zagret Manchester United, ki išče dolgoročno menjavo za Paula Scholesa, rdeči vragi pa bi morali za prestop vezista plačati vsaj toliko, kot je ponujal Chelsea. Pri Tottenhamu so Modriću zagotovili, da bodo prisluhnili ponudbam, če se klub ne bo uvrstil med štiri najboljše v Premier League. To se v tej sezoni očitno ne bo zgodilo, saj so Spursi trdno na tretjem mestu pred derbijem z osovraženim Arsenalom, ki na četrtem mestu zaostaja za velikih deset točk.

Modrić je sicer v Tottenham prestopil leta 2008, londonski klub pa je Dinamu takrat odštel 16,5 milijona funtov (19,5 milijona evrov).

Aršavin spet pri Zenitu

Pred obračunom Tottenhama in Arsenala na stadionu Emirates je topničarje zapustil še vedno bolj nepriljubljeni ruski napadalni vezist Andrej Aršavin, ki bo do konca sezone kot posojen nogometaš igral za Zenit Sankt Peterburg, od koder je k severnolondonskemu klubu prišel za slabih 18 milijonov evrov.

"Odšel sem v Zenit. Na posojo. Podrobnosti jutri, ko se zbudite," je povsem v svojem slogu na svoji uradni spletni strani www.arshavin.eu zapisal kapetan ruske nogometne reprezentance. Zdaj 30-letni nogometaš je k Arsenalu kot ena izmed zvezd Eura 2008 prišel januarja 2009 in najprej navduševal, v zadnjih mesecih pa zgolj frustriral londonske navijače s povsem brezbarvnimi predstavami. Zadnjo tekmo je odigral za rezervno ekipo proti Norwich Cityju in zabil dva gola (5:0).

Angleška liga, 26. kolo:

Chelsea : Bolton Wanderers 3:0 (0:0
Luiz (48), Drogba (61), Lampard (79)

Newcastle United : Wolverhampton Wanderers 2:2 (2:0)
Cissé (6), Gutiérrez (18); Jarvis (50), Doyle (66)

Queens Park Rangers : Fulham 0:1 (0:1)
Pogrebnjak (7)
RK: Diakité (34/QPR)

West Bromwich Albion : Sunderland 4:0 (2:0)
Odemwingie (3, 48), Morrison (41), Andrews (90)

Wigan Athletic : Aston Villa 0:0

Manchester City : Blackburn Rovers 3:0 (1:0)
Baloteli (30), Agüero (52), Džeko (81)

Arsenal : Tottenham 5:2 (1:2)
Sagna (40), van Persie (43), Rosicky (51), Walcott (65, 68); Saha (4), Adebayor (34/11-m)
RK: Parker (87/Tottenham)

Norwich : Manchester United 1:2 (0:1)
Holt (84); Scholes (7), Giggs (90)

Stoke City : Swansea 2:0 (2:0)
Upson (25), Crouch (39)

Prestavljeno zaradi pokala Carling:
Liverpool – Everton


February 25

Postp. Liverpool ? - ? Everton

15:00 Chelsea ? - ? Bolton W.

15:00 Newcastle U. ? - ? Wolverhampton W.

15:00 Queens Park R. ? - ? Fulham

15:00 West Bromwich A. ? - ? Sunderland

15:00 Wigan Athletic ? - ? Aston Villa

17:30 Manchester C. ? - ? Blackburn R.

February 26

13:30 Arsenal ? - ? Tottenham H.

13:30 Norwich C. ? - ? Manchester U.

15:00 Stoke C. ? - ? Swansea C.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.