Šport > Nogomet
16 ogledov

Tottenham vladar severnega Londona

Modrić Walker Bale
1/7
Reuters
Chelsea je v 7. kolu Premier League s 5:1 v gosteh odpravil zadnjeuvrščeni Bolton. Manchester City je po debaklu proti Bayernu v Ligi prvakov hitro strnil svoje vrste in bil v gosteh s 4:0 boljši od Blackburna. Vedno napet in vroč Merseyside derbi se je razpletel po željah Liverpoola, ki je na Goodison Parku Everton ugnal z 2:0. Na zadnji tekmi kola je Tottenham v bitki za severni London z 2:1 premagal Arsenal.

Vedno vroč severno-londonski derbi med Tottenhamom in Arsenalom na White Hart Laneu je ponudil tri zadetke in zmago Spursov, ki so z novimi tremi točkami splezali na šesto mesto, topničarji pa še naprej ostajajo v spodnjem delu lestvice na 15. mestu. Junak domačih je komaj 21-letni Kyle Walker, ki je v 73. minuti z razdalje zabil za pomembno zmago.

Obračun so bolje začeli domači in si že v 7. minuti priigrali prvo priložnost, vendar je Wojciech Szczęsny ubranil strel Scotta Parkerja. Nekaj polpriložnosti so imeli tudi topničarji, a bili premalo zbrani v zaključku. V 40. minuti pa "potres" na White Hart Laneu: Emmanuel Adebayor je lep podal do Rafaela van der Vaarta, ki ni okleval in z diagonalnim strelom zabil za 1:0. V drugem polčasu so topničarji strnili vrste in začeli vršiti pritisk na vrata Tottenhama. Pritisk je sadove obrodil v 51. minuti, ko je iz bližine žogo v gol porinil Aaron Ramsey. Arsenal je bil nevarnejši tudi v nadaljevanju, toda do novega zadetka so prišli domači. V 73. minuti je mladi Walker izkoristil nekaj prostora okoli 20-metrov od vrat Arsenala in se odločil za strel, ki je ob slabem posredovanju Szczesnega končal v mreži. Topničarji so se do konca srečanja trudili, da bi prišli vsaj do točke, a ostali praznih rok.

Chelsea neusmiljen do zadnjeuvrščenih

Chelsea še naprej diha za ovratnik kluboma iz Manchestra in ohranja tri točke zaostanka. Londonski modri so bili v 7. kolu Premier League neusmiljeni na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Boltonu in ga odpravili s 5:1. Daniel Sturridge, ki je lani del sezone kot posojen igralec preživel ravno pri Boltonu, je že v 2. minuti zadel za vodstvo Chelsea. Le 13 minut kasneje pa je svoje strelske vaje začel Frank Lampard, ki je zabil že med tednom v Ligi prvakov proti Valnecii. Do konca prvega polčasa sta Lampard in Sturridge vsak prispevala še po en zadetek in zapečatila usodo domačinov. Drugi polčas je bil tako bolj ali manj zgolj formalnost. Domači so sicer začeli silovito in že v 46. minuti prek Boyate znižali na 1:4, a kot se je kasneje izkazalo je bil to le častni zadetek. Lampard je v 59. minuti še enkrat zadel in se veselil hat-tricka ter tudi postavil končni izid.

Debakel v Münchnu ni vplival na City

Pri Manchester Cityju v zadnjem času zagotovo niso preživljali najlepših dni. Sinje modri so med tednom klonili proti Bayernu v Ligi prvakov, nato je v javnost prišla še novica, da Carlos Tevez na Bavarskem sploh ni želel vstopiti v igro. Kljub vsem težavam je Roberto Mancini očitno uspel pripraviti svojo ekipo na srečanje v gosteh proti Blackburnu. V prvem polčasu so bili gostje pri zaključnih strelih še nezbrani, medtem ko so v drugem naravnali svoje merilne naprave in domačim zabili kar štiri zadetke. Strelske vaje Cityja je v 57. minuti začel Adam Johnson, ki je z roba kazenskega prostora zabil izjemen zadetek. Že dve minuti kasneje je iz bližine po podaji Samirja Nasrija z leve strani kot kača pičil tokrat zelo dejavni Mario Balotelli. Dokončno je upe navijačev Blackburna, ki sicer že dalj časa zahtevajo odstop trenerja Steva Keana, v 73. minuti s prvencem v dresu Cityja pokopal Nasri. Končni izid pa je prav tako s prvim zadetkom v dresu kluba z arabskimi lastniki z glavo zabil Črnogorec Stefan Savić.

Malce več dela za United

City po novi zmagi še vedo ostaja na drugem mestu, saj so nove tri točke vpisali tudi mestni tekmeci iz vrst Manchester Uniteda. "Mrtvi tek" na vrhu lestvice se tako nadaljuje. Rdeči vragi so na Old Traffordu z 2:0 ugnali Norwich. Za vodstvo zasedbe Alexa Fergusona je v 68. minuti po podaji Wayna Rooneya zadel Anderson, zmago pa je tri minute pred koncem rednega dela potrdil Danny Welbeck.

Carroll in Suarez Everton zavila v črno

Za zmago Liverpoola na Merseyside derbiju v 7. kolu Premier League proti Evertonu sta v drugem polčasu zabila Andy Carroll in Luis Suarez. Gledalci na Goodison Parku v prvem polčasu sicer niso videli zadetkov, a so zato videli rdeči karton in zapravljeno enajstmetrovko gostov. V 23. minuti je glavni sodnik po prekršku nad Suarezom izključil domačega Jacka Rodwella, čeprav delivec pravice ne bi storil napake, če bi pokazal le rumeni karton. Kljub temu so imeli redsi v nadaljevanju igralca več na igrišču, kar so izkoristili šele v drugem polčasu. Še pred koncem prvega pa je imel Liverpool po prekršku Phila Jagielke nad Suarezom na voljo najstrožjo kazen. Odgovornost je na svoja ramena prevzel Dirk Kuyt, ki pa mu je domači vratar Tim Howard strel ubranil in priložnost za vodstvo je splavala po vodi. L'pool je prevladoval tudi v drugem polčasu in premoč končno kronal v 71. minuti, ko je prvi prvenstveni zadetek po podaji Joseja Enriqueja z leve strani zabil Carroll. Enajst minut kasneje je po nesporazumu Leinghtona Bainesa in Sylvaina Distina zadel še Suarez in Merseyside derbi je bil odločen.

Premier League, 7. kolo:

Everton : Liverpool 0:2 (0:0)

Carroll (71), Suarez (82)
RK: Rodwell (Everton, 23)

Aston Villa : Wigan 2:0 (1:0)
Agbonlahor (36), Bent (62)

Blackburn : Manchester City 0:4 (0:4)
Johnson (56), Balotelli (59), Nasri (73), Savić (87)

Manchester United : Norwich 2:0 (0:0)
Anderson (68), Welbeck (87)

Sunderland : WBA 2:2 (2:2)
Bendtner (24), Elmohamady (26); Morrison (4), Long (5)

Wolverhampton : Newcastle 1:2 (2:0)
Fletcher (88); Ba (17), Gutierrez (38)
Harisa Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Bolton : Chelsea 1:5 (0:4)
Boyata (46); Sturridge (2, 25), Lampard (15, 27, 59)

Fulham : QPR 6:0 (3:0)
Johnson (2, 38, 59), Murphy (20/11-m), Dempsey (65), Zamora (74)

Swansea : Stoke City 2:0 (1:0)
Sinclair (9/11-m), Graham (85)

Tottenham : Arsenal 2:1 (1:0)
Van der Vaart (40), Walker (73); Ramsey (51)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.