Šport > Nogomet
26 ogledov

Arsenal prek Evertona v polfinale

arsenal everton arteta barkley
1/5
EPA
Prva četrtfinalna tekma FA pokala je postregla z zmago Arsenala, preostale tri tekme na sporedu v nedeljo.

Arsenal je v zadnjih tednih, tudi zaradi številnih poškodb, malce popustil. V prvenstvu so s prvega zdrsnili na četrto mesto, tudi v Ligi prvakov pa se bodo težko izvlekli proti Bayernu. Na drugi strani tudi Everton na zadnjih obračunih ni bil prepričljiv, a se je pred današnjo tekmo veselil zmage nad West Hamom (1:0), medtem ko so Londončani klonili pri Stoke Cityju (1:0).

Tudi trenerju Arsenala Arsenu Wengerju je jasno, da ob številnih poškodbah in slabih izidih največja priložnost za prvo lovoriko po dveetih letih leži prav v FA pokalu. Tudi zato so topničarji v tekmo krenili odločeni, da se uvrstijo v polfinale. Veliko oči je bilo usmerjenih na Nemca Mesuta Özila, ki je trenutno v slabi formi, tokrat pa je imel svojim kritikom kaj pokazati. Z zadetkom v sedmi minuti je svoje moštvo popeljal v vodstvo, to pa je bil tudi njegov prvi zadetek po decembrskem obračunu proti Liverpoolčanom.

Kljub boljši igri domačinov, pa sta ekipi na odmor odšli poravnani. Ross Barkley je po ukradeni žogi hitro stekel v protinapad nato pa v kazenski prostor Londončanov poslal imeniten predložek. Žoga je na drugi vratnici našla Belgijca Kevina Mirallasa, ki pa jo je izjemno slabo sprejel, a je ta srečno pristala na nogi njegovega sonarodnajka Romela Lukakuja, ki jo je brez težav popeljal čez nebranjeno golovo črto. 

V drugem delu strli goste

Drugi polčas je bil v primerjavi s prvim precej bolj previden in izenačen, vse do 67. minute. Alex Oxlade Chamberlaine je preigraval v kazenskem prostoru Evertona, ko ga je na tla s prekrškom spravil Gareth Barry. Nekdanji nogometaš Evertona Mikel Arteta je stopil k žogi in jo poslal mimo vratarja Joela Roblesa. Sodnik je na presenečenje vseh njegov strel zaradi prehitrega Oliviera Girouda razveljavil, kar pa Španca ni zmedlo in tudi v drugo je potrdil vnovično vodstvo topničarjev.

Gostje v drugo niso našli več odgovora. Za mirnejšo končnico tekme domačih pa je nato v razmaku vsega dveh minut poskrbel napadalec Olivier Giroud. Francoz je čakal v kazenskem prostoru in tudi dočakal; najprej lepo podajo sonarodnjaga Bacaryja Sagnaja s katero je brez težav povišal prednost Arsenala, nato pa še podajo Mesuta Özila, po kateri je dokončno odločil srečanje. 

Wenger: "Hočemo FA pokal"

Trener Arsenala Arsène Wenger je pod vse hujšim pritiskom, saj je londonski velikan zadnjo lovoriko osvojil leta 2005, ko je v finalu FA pokala na Wembleyu po enajstmetrovkah padel Manchester United

"Gre za ključno tekmo. Želimo osvojiti FA pokal in smo v dobrem položaju, da to storimo. Za nas je tekma posebej pomembna, saj smo pri Stoku doživeli razočaranje, poleg tega nismo bili prepričljivi v napadu. Proti Evertonu bomo potrebovali dober odziv, kar smo prikazali prejšnji teden ne bo dovolj dobro," je pred srečanjem povedal francoski strateg.

Pokal FA, četrtfinale:

Arsenal : Everton 4:1 (1:1)
Özil (7), Arteta (68), Giroud (83, 85); Lukaku (32)

Nedelja ob 13.00:
Sheffield United - Charlton Athletic

Ob 15.00:
Hull City - Sunderland

Ob 17.05:
Manchester City - Wigan Athletic

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.