Šport > Nogomet
16 ogledov

Arsenal z Milanom: "Največji dvoboj 1/8 finala!"

genoa milan ibrahimović EPA
V osmini finala Lige prvakov se bosta pomerila Arsenal in Milan. Barcelono čaka dvoboj z Bayerjem iz Leverkusna, Real Madrid pa bo zaigral proti CSKA. "Gre vsekakor za največji dvoboj v osmini finala," je dejal Arsenalov sekretar David Miles.

Na sedežu Uefe v švicarskem Nyonu je potekal žreb za osmino finala Lige prvakov, derbi pa bo dvoboj med Arsenalom in Milanom. "Gre vsekakor za največji dvoboj v osmini finala. Če sem pošten, bi si vsekakor želeli izvleči koga drugega. Milan je izjemen klub, s fantastično zgodovino. Upam, da se bo zgodovina ponovila, saj smo tekmeca v isti fazi tekmovanja že izločili v sezoni 2007/08," je po žrebu dejal sekretar londonskega kluba David Miles. Arsenal je sicer v Ligi prvakov dvakrat gostoval na stadionu San Siro. Inter je premagal s 5:1, Milan pa je v osmini finala pred štirimi leti padel z 0:2. Prva tekma med topničarji in rdeče-črnimi bo 15. februarja v Milanu.

Precej lažje delo imata na papirju španska velikana Barcelona in Real Madrid. Prvi se bo za preboj v četrtfinale pomeril z Bayerjem iz Leverkusna, tekmec galaktikov pa bo moskovski CSKA. "V nogometu ni nič zanesljivo. CSKA je dober klub, ki je naprimer premagal Inter. Vsekakor nam ne bo lahko, februarja bomo igrali v Moskvi pri zelo nizkih temperaturah, na zelo težki zelenici. Ne bo lahko," je pred dvobojem s CSKA previden legendarni Emilio Butragueno. Nekdanji zvezdnik Reala in španske izbrane vrste je sicer prepričan o moči svojega kluba: "V tej sezoni imamo izjemno ekipo. Naše predstave so resnično vrhunske, a težko je zmagovati v Ligi prvakov. Tekmovanje je zelo kruto. Tudi tokrat so izpadla že nekatera velika imena in zdaj upamo, da se to ne bo pripetilo tudi nam. Moramo ostati zbrani."

Najboljša moštva Lige prvakov so bila sicer pred žrebom razdeljena v dva bobna. V prvem so bili zmagovalci posameznih skupin, v drugem pa klubi, ki so v predtekmovalnih skupinah osvojili druga mesta.

1. boben: APOEL (Cip), Arsenal (Ang), Barcelona (Špa), Bayern (Nem), Benfica (Por), Chelsea (Ang), Inter (Ita), Real Madrid (Špa).

2. boben: Basel (Švi), Bayer Leverkusen (Nem), CSKA Moskva (Rus), Lyon (Fra), Marseille (Fra), Milan (Ita), Napoli (Ita), Zenit (Rus).

Klubi iz prvega bobna bodo prvo tekmo odigrali v gosteh 14./15.ali 21./22. februarja, pred domačimi gledalci pa bodo nastopili 6./7. ali 13./14. marca. Žreb za četrtfinale in polfinale bo opravljen 16. marca, finale, ki ga bo gostil München pa bo na sporedu 19. maja. Pri Bayernu si tako želijo postati prvo moštvo, ki bo finale igralo na domačem stadionu, po Romi leta 1984.

Izžrebani pari:

Lyon - APOEL

Napoli - Chelsea

Milan - Arsenal

Basel - Bayern

Leverkusen - Barcelona

CSKA - Real Madrid

Zenit - Benfica

Marseille - Inter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.