Šport > Nogomet
16 ogledov

Arteta: "Arsenal mora proti Bayernu začeti odločno"

Podolski Arsenal Bayern trening Liga prvakov osmina finala EPA
Danes sta na sporedu prvi tekmi dveh obračunov osmine finala v Ligi prvakov. V Londonu bo Arsenal gostil Bayern, Porto pa na svojem Dragau pričakuje Málago.

Na stadionu Emirates v Londonu bo vloga favorita na strani Bayerna, toda Arsenal ima gotovo dovolj kvalitete, da bi lahko ob ugodnem poteku tekme premagal Bavarce. Tega se zavedajo v obeh taborih, pri Topničarjih pa bodo skušali srečanje že začeti v visokem ritmu.

"Na zadnjih nekaj pomembnih tekmah smo v prvih dvajsetih minutah pokazali preveč spoštovanja do nasprotnika. Proti Bayernu mora biti drugače, že takoj na začetku moramo pokazati, da želimo zmago, Arsenal mora začeti odločno" je dejal vezist Mikel Arteta"Če pogledate lestvico Premier League v prvem in drugem polčasu, boste videli, da sta si zelo različni. To pomeni, da smo dobri, saj lahko zadanemo, ko tekma nekaj časa že poteka, premalo pa smo pripravljeni na izkoriščanje priložnosti na začetku tekme," je še povedal Bask na začasnem delu v severnem Londonu.

"Bayern je favorit, o tem ni dvoma. A v dveh tekmah bomo gotovo imeli svoje priložnosti za napredovanje v četrtfinale. Lahko ste prepričani, da ne bomo čakali na to, kaj bo storil Bayern. Imamo kvaliteto, da se jim zoperstavimo," je za Die Welt povedal Lukas Podolski, ki je tri leta preživel tudi na Alianz Areni v Münchnu.

"Ne vem, zakaj Arsenal ne osvaja lovorik, gotovo imajo kvaliteto za to. En igralec sicer ne naredi ekipe, a Jack Wilshere je eden najboljših vezistov na svetu. Gre za tipičnega angleškega igralca z izvrstno levo nogo in dobrim pregledom nad gibanjem soigralcev," pred tekmo na stadionu Emirates svojega kolega na nasprotni strani pohvalil vezist Nemcev Bastian Schweinsteiger.

Pellegrini: "180 minutah se lahko zgodi zelo veliko"

Drugi obračun se bo zgodil v Portu, kjer bodo evropski prvaki iz leta 2004 gostili andaluzijsko Málago.

španski pokal copa del rey malaga barcelona manuel pellegrini | Avtor: EPA EPA
"V 180 minutah se lahko zgodi zelo veliko. Nasproti nam bo stala odlična ekipa, a tudi Málaga je dokazala svojo kvaliteto. Mnogi so mislili, da bomo v Ligi prvakov zgolj nastopali, da smo tu po slučaju, a bili smo prvi v naši skupini in sedaj pričakujemo Porto kot enakovreden tekmec. Porto igra napadalen nogomet in ima nekaj fantastičnih igralcev. Z Luchom Gonzálezom sem delal pri River Plateu, Jacksona Martineza pa sem želel pripeljati v Málago," je pred dvobojem na Dragau povedal trener Andaluzijcev Manuel Pellegrini.

V portugalskem taboru se zavedajo, da imajo moštvo, ki lahko doma premaga vsakega tekmeca. "Nič ni nemogoče. Poskušali bomo slaviti v tem tekmovanju in mislim, da imamo ekipo za kaj takega. A najprej se moramo osredotočiti na obračun z Málago, ki bo težak, šele nato pa se ozreti proti nadaljnim preizkušnjam," je povedal nekdanji igralec Independienteja iz Medellína Jackson Martinez.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

ob 20.45
Arsenal - Bayern
Porto - Málaga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.