Šport > Nogomet
16 ogledov

AS Roma se pogaja za prestop Iličića

Iličić Maresca Palermo Sampdoria Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Slovenski reprezentant Josip Iličić naj bi bil na izhodnih vratih Palerma. Italijanski prvoligaš je trenutno na repu lestvice, za Iličića pa se najbolj resno zanima AS Roma.

Slovenski nogometaš Josip Iličić se je leta 2010 iz Maribora preselil v Palermo, kjer je v prvi sezoni zablestel v tandemu s Javierjem Pastorejem. Skupaj sta zabeležila 19 golov in 12 asistenc, Palermo pa je sezono končal na osmem mestu italijanske lige.

Pastore se je leta 2011 preselil k Paris Saint-Germainu in Iličić je v napadu ostal brez pomembenga partnerja. Palermo je sezono končal na 16. mestu in se za las izognil nazadovanju v drugo ligo. Slovenski napadalec je zbral le dva gola in pet asistenc.

V letošnji sezoni pa je Iličić ponovo zablestel. Na tekmi proti Sampdorii je navdušil z izjemnim samostojnim prodorom.



Za Iličića se naj bi zanimala AS Roma in Chelsea, a selitev a Premier ligo je po besedah agenta Amirja Ružniča malo verjetna. ''Pogajanja z Romo so pred novo sezono v polnem zagonu. To je v tem trenutku najbolj verjetna opcija. Zanimanje vlada tudi med angleškimi klubi, vendar do zdaj niso bili uspešni,'' je za AS Roma Radio povedal Ružnič.

Cena za Iličićev prestop naj bi se gibala nekje od pet pa do sedem in pol milijona evrov. Če se Palermo ne bo izognil izpadu v drugi italijansko ligo, bi lahko slovenski nogometaš že prihodnjo sezono igral v večnem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.