Šport > Nogomet
33 ogledov

Iličić zabil Handanoviću in se poškodoval

(Cagliari - Udinese)
1/33
EPA
Slovenski derbi med Josipom Iličićem in Samirjem Handanovićem je dobil nogometaš Palerma, ki je v 10. minuti tekme premagal vratarja črno-modrih. Udinese je z zmago proti Cagliariju (1:0) na lestvici prehitel Inter, ki je po novem na sedmem mestu. Napoli je premagal Pescaro (3:0), vodilni Juventus pa je ugnal Torino (2:0). Milan je na zadnji tekmi kola v razgibanem obračunu ugnal Catanio.

Na zadnji tekmi kola je AC Milan doma ugnal Catanio v razburljivi tekmi, v kateri so domači prevladovali. Kljub pobudi in kar nekaj zapravljenim priložnostim Rossonerov so povedli Siciljanci v 30. minuti prek branilca Nicole Legrottaglieja in njegovega strela z glavo. Do konca polčasa je Milan močno pritisnil in nekajkrat so se gostje reševali tudi z izbijanjem z golove črte, v zadnji minuti prvega dela pa je zasluženo izenačenje priigral Mathieu Flamini. Še pred tem je Kevin-Prince Boateng s silovitim strelom stresel prečko.

Tudi drugi del se je začel s pobudo Rossonerov, toda spet so prvi udarili gostje. Lepo akcijo Catanie je z natančnim zaključkom nadgradil Gonzalo Bergessio. To je bil znak za popolno ofenzivo s strani čete Massimiliana Allegrija, ki je v igro poslal Giampaola Pazzinija. In to se je izkazalo za zadetek v polno.

Po zapravljeni priložnosti Stephana El Shaarawya je Pazzini dvakrat zabil v razmaku treh minut in tako zagotovil pomembne tri točke za domače v boju za Ligo prvakov. Povsem ob koncu je s simuliranjem enajstmetrovko izsilil še Mario Balotelli, ki je z bele točke postavil končni izid srečanja.

Juventus točko od naslova

Mestni derbi med Juventusom in Torinom ni ponudil veliko zanimivega, gledalci pa so morali na prvi zadetek čakati vse do 86. minute, ko je domačega vratarja premagal Arturo Vidal. Končnih 2:0 v korist stare dame, ki je tako le še korak oddaljena od Scudette, je v sodnikovem podaljšku postavil Caludio Marchisio.

Nesporno prva ekipa letošnje sezone italijanske Serie A je imela v uvodnem delu turinskega derbija veliko težav z domačo ekipo. Močan dež je v prvem polčasu preprečeval, da bi se igra razvila, saj podaje niso stekle ne eni ne drugi ekipi. Priložnost za Juve je v prvem polčasu po podaji Paula Pogbe zapravil Mirko Vučinić, ki se na splolzki in razmočeni zelenici ni najbolje znašel.

Po predložku Stephana Lichtsteinerja je bil z glavo nenatančen še Arturo Vidal. Domačega vratarja Jeana-Francoisa Gilleta je pred koncem prvega polčasa premagal Marchisio, vendar je dvignjena zastavica signalizirala, da je bil Italijan v prepovedanem položaju. Na drugi strani je Gianluigija Buffona najbolj resno ogrozil Mario Santana, vendar je bil dolgoletni vratar stare dame na mestu.

V drugem polčasu sta obe ekipi zaigrali bolj odločno, kar je botrovalo večjemu število prekrškov. Juventus je dominiral, vendar nikakor ni našel poti v mrežo. Priložnosti so bile redke, rezultat pa izenačen, a le do 86. minute, ko je Vidal z lepim volejem zabil za vodstvo črno-belih. Za popolno razočaranje domačih, ki se so odlično branili, je v zaključku poskrbel Claudio Marchisio, ki je po kotu zadel za končnih 2:0.

Palermo skočil na mesto za obstanek v Serie A

(Palermo - Inter Milan) | Avtor: EPA EPA
Palermo je vknjižil pomembne tri točke v boju za obstanek v prvi italijanski ligi, ko je doma po zaslugi Josipa Iličića premagal Inter (1:0). Slovenski reprezentant je zadel že na peti zaporedni tekmi, tokrat pa je Samirja Handanovića premagal v 10. minuti.

Že v uvodnem delu srečanja je Handanovića preizkusil Fabrizio Miccoli, medtem ko je na drugi strani Javier Zanetti, ki se je kmalu zatem poškodoval, prebudil Stefana Sorrentina. V 10. minuti je napako gostujoče obrambe izkoristil Iličić, ki je zabil za vodstvo Palerma. Domači so nato pritisk še stopnjevali in Handanović je imel veliko dela, da je ostal pri enem prejetem zadetku. Najbolj nevarna sta bila Micolli in Santiago Garcia, za goste pa je v zaključku polčasa dvakrat neuspešno poskušal Tommaso Rocchi.

Andrea Stramaccioni je imel med premorom očitno veliko povedati svojim varovancem, ki so drugi polčas začeli obetavno. Toda Palermo se je dobro branil vseh napadov in prednost zadržal vse do konca. Nerazzurri so dvajset minut pred koncem zapretili s strelom Álvareza, ki je sprožil z razdalje 30 metrov, a ostalo je pri rezultatu 1:0 v korist Palerma. V 73. minuti tekme pa je moral igrišče zaradi poškodbe zapustiti strelec edinega zadetka Iličić.

Napoli ohranil upanje za Scudetto

Napoli je ohranil minimalno upanje za naslov prvaka, ko je s 3:0 premagal Pescaro, sicer zadnjo ekipo Serie A. Gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, v drugem pa so se med strelce vpisali Gokhan Inler, Goran Pandev, Blerim Džemaili. Napoli sedaj za vodilnim Juventusom zaostaja osem točk, staro damo pa v nedeljo čaka mestni derbi v Torinu.

Udinese preskočil Inter

Udinese je z golom Roberta Pereyre premagal Cagliari (1:0) in ima na lestvici zdaj točko prednosti pred Interjem. Atalanta je z zadetkom Luigija Giorgija povedla proti Bologni, za goste pa je slabih deset minut kasneje izenačil Alberto Gilardino.

Italijanska liga, 34. kolo:

AS Roma : Siena 4:0 (3:0)
Osvaldo (14, 41, 67), Lamela (16)

Chievo : Genoa 0:1 (0:0)
Borriello (73)

Palermo : Inter Milan 1:0 (1:0)
Iličić (10)
Josip Iličić (Palermo) je igral do 73. minute. Jasmin Kurtić (Palermo) je igral celo tekmo. Samir Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Parma : Lazio 0:0 (0:0)

Sampdoria : Fiorentina 0:3 (0:2)
Cuadrado (36), Ljajić (42), Aquilani (73)

Torino : Juventus 0:2 (0:0)
Vidal (86), Marchisio (90)
Valter Birsa (Torino) je vstopil v igro v 84. minuti.

Atalanta : Bologna 1:1 (0:0)
Giorgi (67); Gilardino (76)
Rene Krhin (Bologna) ni igral.

Cagliari : Udinese 0:1 (0:0)
Pereyra (56)

Pescara : Napoli 0:3 (0:0)
Inler (46), Pandev (58), Džemaili (82)

AC Milan : Catania 4:2 (1:1)
Flamini (45), Pazzini (74, 77), Balotelli (92/11m); Legrottaglie (30), Bergessio (65)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.