Šport > Nogomet
13 ogledov

Atenski derbi: 20 ranjenih, 50 aretiranih

panathinaikos olympiacos navijači neredi
1/14
EPA
Razvpiti grški nogometni derbi med Panathinaikosom in Olympiacosom je pri izidu 1:0 za rdeče-bele prekinjen zaradi izgredov navijačev, ki so zanetili več požarov. Paradoks: v galeriji najdete tudi prizor, kako se je eden od gledalcev z brizgalno cevjo spravil nad četico policistov.

Atenski nogometni derbi med Panathinaikosom in Olympiacosom je bil v nedeljo dvakrat prekinjen, nato pa devet minut pred koncem odpovedan zaradi divjanja navijačev. Drugi polčas se je začel s 45-minutno zamudo, ker so gledalci obmetavali policijo z baklami, raketami in molotovkami. Neredi so se začeli na Panathinaikosovih tribunah, kjer so vzniknili tudi prvi požari. Epilog? Ranjenih je bilo 20 policistov, aretiranih 50 ljudi. Pristojni organi so zasegli deset molotovk, petard in palic ter dva noža.

Panathinaikosov kapetan Kostas Katsouranis je po prekinitvi – njegovo moštvo je po golu Djamela Abdouna iz 51. minute zaostajalo 0:1 – osramočeno dejal: "To ni nogomet. Gre za enega najbolj črnih trenutkov v zgodovini grškega nogometa. Tekme niti ne želim komentirati. Skušali se bomo zbrati za naslednje tekme in se boriti za kvalifikacije za Ligo prvakov."

Portugalski trener Panathinaikosa Jesualdo Ferreira je dodal: "Rad bi govoril o velikem derbiju, a žal ne morem. Kot profesionalcu mi je izredno žal, da se je zgodilo nekaj takega. Kot človek, ki ljubi Panathinaikos, tega preprosto ne razumem."

Panathinaikos je bil z igranjem pred praznimi tribunami letos za obnašanje svojih navijačev že kaznovan, o usodi zeleno-belih pa bo disciplinska komisija odločala v torek. Pravila lige velevajo, da je kazen za prekinitev tekme zaradi navijačev nič točk ter od 120 do 180 tisoč evrov, lahko pa tudi odvzem točk(e). Pričakovati je torej, da bo Olympiacos tekmo za zeleno mizo dobil s 3:0 in se tako večnemu rivalu na lestvici umaknil na plus tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.