Šport > Nogomet
6172 ogledov

Avtobus s slovenskim nogometašem po grozljivem trčenju zletel s ceste

Žiga Lipušček Profimedia
Na srečo v grozljivi nesreči ni bilo smrtnih žrtev.

Latvijski nogometni prvak RFS Rigas, za katerega igra slovenski nogometaš Žiga Lipušček, se je odpravil na prijateljsko nogometno tekmo na Finsko proti HJK Helsinki, a pred odhodom verjetno nihče v klubu ni pričakoval, da bodo na poti nazaj priča največjemu šoku in grozljivki v svoji kratki zgodovini (klub je nastal leta 2005 op. p.).

Avtobus RFS Rigas | Avtor: RFS Rigas RFS Rigas

Incident, do katerega je prišlo na obrobju Saulkrastija, 40 kilometrov od Rige, bo za vedno zapisan v zgodovino kluba kot trenutek, ko so njihovi nogometaši za las ubežali tragediji

V soboto zvečer so namreč po Latviji razglasili opozorilo o verjetnih težavah na cesti zaradi močnih snežnih padavin in močnih snežnih neviht. A že dopoldne istega dne so se latvijski prvaki, ki so v Helsinkih premagali domači HJK z 2:0, s trajektom prepeljali v Talin in se od tam z avtobusom odpravili na 300 km dolgo pot domov.

Avtobus RFS Rigas | Avtor: RFS Rigas RFS Rigas

Nogometaši so na prve težave z vremenom naleteli že, ko so morali po krajšem postanku na bencinski črpalki splezati ven iz vozila in potisniti v sneg zagozden avtobus. Posnetek dogodka so objavili na socialnih omrežjih ter s tem nasmejali svoje navijače.

A kmalu je preko istega kanala prišlo dosti bolj strašno sporočilo: "Vsi smo še živi in nepoškodovani," je klub sporočil preko svojega Twitter kanala.

Avtobus RFS Rigas | Avtor: RFS Rigas RFS Rigas

Ob 00:08 zjutraj je namreč prišlo do nesreče, ko se je avtobus latvijskih prvakov v zahtevnih vremenskih razmer premikal s hitrostjo med 50 in 70 kilometrov na uro in je nasproti pripeljalo vozilo, čigar voznik je izgubil nadzor, zapeljal na nasprotni pas ter trčil v avtobus, kateri je na boku pristal v jarku ob cesti.

Takoj ko so se po začetnem šoku nogometaši Rige umirili ter na hitro preverili stanje vseh potnikov na avtobusu, so začeli iskati kladiva, s katerimi so poizkušali razbiti okna in si ustvariti zasilni izhod. Ko jim to ni uspelo, so se poizkusili prebiti skozi odprtino na strehi, katero je na koncu uspel dokončno odpreti ekipni zdravnik. Eden po eden so tako nogometaši uspeli zapustiti prevrnjeno vozilo.

Avtobus RFS Rigas | Avtor: RFS Rigas RFS Rigas

Vse skupaj je 34 članov RFS Rige potovalo z avtobusom. S pomočjo drug drugega jim je v roku 20 minut vsem uspelo zapustiti razbito vozilo. Največ težav so imeli z reševanjem voznika, saj so ga šele z veliko muko rešili iz varnostnega pasu. Tudi voznik jo je odnesel brez hujših poškodb, a v zelo velikem šoku, saj je nasprotno vozilo priletelo frontalno naravnost v njegovi smeri, a se po poročilih policije lahko zahvali predvsem znamki avtobusa Volvo, katere voznikov sedež na avtobusih je nekoliko višje, glede na podobna vozila. To mu je v tem primeru rešilo življenje.

Dva igralca in član strokovnega štaba so bili deležni zdravniške pomoči na kraju nesreče, kasneje pa prepeljani v bolnišnico. Najhuje jo je odnesel napadalec Deniss Rakels, ki je utrpel zlom nosu in je že bil operiran.

Avtobus RFS Rigas | Avtor: RFS Rigas RFS Rigas

Po nepotrjenih poročilih naj bi bil voznik osebnega vozila sam v avtu, njegovo stanje pa naj bi bilo zelo resno, medtem ko se za njegovo življenje borijo v bližnji bolnišnici.

Slovenski branilec Žiga Lipušček, ki je bil tudi na avtobusu, je sicer pred leti na slovenskih cestah že utrpel tragično izkušnjo, ko je bil udeležen v prometno nesrečo, v kateri sta izgubila življenji njegova takratna soigralca iz mladinskih vrst Mribora, Zoran Baljak in Damjan Marjanović.

žiga lipušček Izpoved Šport Lipušček: Vprašal sem se, ali sem umrl? žiga lipušček Šport Ganljiva gesta nogometaša, ki je ušel smrti Prometna nesreča nogometašev, Maribor Šport Kdo sta bila umrla nogometaša Maribora?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.