Šport > Nogomet
13 ogledov

Balotelli s petko. Ups, spodletelo!

mario balotelli anchester city 2011 EPA
Problematični Italijan Mario Balotelli je vodil protinapad Manchester Cityja na prijateljski tekmi z Los Angeles Galaxy. Lahko bi podal, a se je odločil za strel s petko. Grdo je zgrešil! Soigralci so se držali za glavo, trener Roberto Mancini pa ga je kazensko takoj zamenjal. Tekmo je po streljanju enajstmetrovk dobil City, saj je bilo po 90 minutah 1:1.

Mario Balotelli je Manchester City v 20. minuti s strelom z bele točke povedel v vodstvu z 1:0, v 30. minuti pa se grdo osramotil. Njegovi soigralci so prestregli slabo podajo nogometašev Los Angeles Galaxyja in tako je sam dobil žogo pred vratarjem Galaxyja. Namesto da bi takoj sprožil strel ali pa podal, se je raje odločil za pirueto in strel s petko. Grdo je zgrešil, trener Roberto Mancini pa ga je "nagradil" z menjavo.


"Mislim, da moramo biti vedno profesionalni, resni. V tem primeru Mario ni bil resen. Zato sem ga zamenjal,"
je odločitev pojasnil Mancini, ki v 30. minuti ob robu igrišča ni mogel skriti jeze. "Da sem ga zamenjal po 30 minutah, je zanj dovolj velika kazen. V nogometu je treba igrati resno. Če imaš priložnost za gol, moraš zadeti. Zame je stvar zdaj zaključena. Upam, da se je iz tega kaj naučil."

Problematični Italijan je bolj kot s svojo igro prvo sezono pri Cityju zaznamoval z grobimi prekrški, rdečimi kartoni in neprimernim obnašanjem izven igrišč. Očitno je bil med milijoni, ki so si v zadnjih dneh na spletu ogledali gol s petko z enajstih metrov reprezentanta Združenih arabskih emiratov, Theyaba Awana. Morda je želel izvesti še bolj atraktiven gol. Očitno ni slišal, da je bil Srečko Katanec na svojega varovanca pošteno besen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.