Šport > Nogomet
20 ogledov

Banderas kritiziral Uefo zaradi Málage

antonio banderas malaga EPA
Hollywoodska zvezda Antonio Banderas je kritiziral Uefo, ker je njegovo ljubljeno Málago zaradi finančnega "fair playa" izključila iz evropskih tekmovanj za naslednjo sezono.

Znani španski igralec Antonio Banderas je rojen v Málagi in je velik navijač nogometnega kluba iz tega andaluzijskega mesta. V sredo je 52-letnik na stadionu La Rosaleda videl zmago svojega ljubljenega kluba proti Portu (2:0), s katero so si Andaluzijci priigrali četrtfinale Lige prvakov.

Po tekmi je v pogovoru za španski Canal Plus izrazil upanje, da bo Mednarodno športno razsodišče (CAS) ugodilo pritožbi Málage, ki je protestirala proti odločitvi Uefe. Ta je namreč moštvo z juga Pirenejskega polotoka zaradi kršitve finančnega "fair playa" za eno leto izključila iz evropskih tekmovanj.

"Še vedno čakamo odličitev CAS in iskreno upamo, da bo prevladala pravica. Odločitev Uefe je bila izjemno stroga in ima negativne posledice za celotno špansko ligo. Takšna odločitev bi morala biti sprejeta ob koncu sezone, da bi imel potem klub leto dni časa, da bi rešil svoj status. Upam, da bo CAS s hladno glavo analiziral naš primer in podprl Málago," je dejal Banderas.

"To je bilo čudno zmagoslavje. Po navadi tekme gledam doma na televiziji, na svojem kavču v ZDA, ko ni nikogar v bližini. Sedaj pa sem se znašel na stadionu, obkrožen s svojimi rojaki, in bilo je zares prekrasno. Celotno mesto je zaslužilo to slavje. Ni pomembno, koga dobimo v četrtfinalu, spet bomo uživali," pa je vzdušje na tekmi in veliko zmago njegove Málage pokomentiral "Zorro" (ali "Desperado", kakor hočete).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.