Šport > Nogomet
452 ogledov

Barça ima pred očmi pomemben cilj

barcelona Epa
Barcelona na pragu zgodovinskega dosežka.

Nogometaši Barcelone so v sezoni 2017/18 osvojili domači pokal in naslov. Do konca prvenstva sta še dva kroga, kljub temu pa imajo Katalonci pred sabo še poseben izziv, saj si želijo zgodovinsko sezono brez poraza v domačem prvenstvu.

Doslej sta sezono brez poraza v prvenstvu osvojila le dva kluba. Leta 1929 je to uspelo Athletic Bilbau in leta 1932 Real Madridu. A obdobij ne gre primerjati med sabo, saj je v omenjenih letih špansko prvenstvo imelo vsega 18 krogov, letos pa 38.

In nekdanje znamke je Barcelona že zdavnaj presegla, saj je v prvenstvu neporažena že od 8. aprila lani, ko je na 43 tekma dosegla 34 zmag in devet remijev.

Zadnja izziva v sezoni sta dvoboj s 16. na lestvici Levantejem in 11. ekipo španskega prvenstva Real Sociedadom. "Ne bomo popustili. Pred seboj imamo pomemben cilj. Če nam to uspe, bo to res nekaj velikega," pred zgodovinskima tekmama pravi kapetan Andres Iniesta, ki se po sezoni poslavlja od katalonskega velikana,

barcelona messi iniesta | Avtor: Epa Epa

Poseben izziv pa je tudi pred argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem. Ta si želi v zadnjih dveh obračunih še kakšen gol v boju za zlati čevelj. Trenutno je s 34 goli najboljši strelec v Evropi, tri gole za njim zaostaja Egipčan v dresu Liverpoola Mohamed Salah, ki pa ga čaka le še ena prvenstvena tekma. Skupaj z Ronaldom ima Messi v svoji zbirki že štiri tovrstne lovorike, s peto bi se sam povzpel na prvo mesto na večni lestvici.

A velike cilje imajo tudi drugi španski klubi. Ronaldo upa, da bo okreval po poškodbi in bo dobro pripravljen na finale lige prvakov 26. maja v Kijevu proti Liverpoolu, Athletico Madrid s slovenskim vratarjem Janom Oblakom pa si že prihodnjo sredo želi slavje v finalu evropske lige v Lyonu na dvoboju z Olympique Marseillom.

Griezmann Oblak "Dovolj je!" Šport Oblakov klub ostro nad Barcelono
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice