Šport > Nogomet
9 ogledov

Barço zapustil, ker ni dobil okrepitev

pep guardiola EPA
Španski strateg Pep Guardiola, ki se po enoletnem dopustu vrača na nogometne zelenice, je zatrdil, da je njegovo poglavje v Barceloni nepreklicno končano. Bodoči trener Bayerna iz Münchna ima na čas, ki ga je preživel na Camp Nouu, lepe spomine.

Pep Guardiola bo po koncu letošnje sezone na klopi Bayern Münchna nasledila Juppa Heynckesa, zato je Španec - preden požene korenine v Bundesligi - še enkrat zatrdil, da je vodenje španskega prvoligaša samo še lep spomin. ''Moje poglavje pri Barceloni je zaključeno. Konec je... Veliko bolje je, če se sam odločiš, da boš odšel, kot da to namesto tebe stori nekdo drug. V Barceloni sem bil srečen. Z vsemi sem se zelo lepo razumel,'' je povedal Guardiola, ki ni želel razpravljati o svoji prihodnosti. ''Ne bi bilo prav, da govorim o Bayernu. Ko bom prevzel ekipo, bom govoril o njej,'' je dodal Španec.

Vilanova Barcelona Bayern Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA
Guardioli pa v Bayernu ne bo lahko, saj so Bavarci letos prepričljivo osvojil nemško ligo, za nameček pa imajo še priložnost, da na Wembleyju osvojijo že svoj peti naslov Lige prvakov. Drugače povedano; Bayern ima za seboj sezono, ki jo bo Pep težko ponovil.

Camp Nou kaže s prstom

Navijači Barcelone so za visok poraz proti Bayernu, kjer Katalonci v dveh tekmah sploh niso dosegli zadetka, našli grešnega kozla. Na udaru so se znašli Cesc Fábregas, Alexis Sánchez, Dani Alves in David Villa. To je štiriperesna deteljica, ki je po pisanju spletnega portala Marca.com najbolj razočarala navijače na Camp Nouu.

Trener Tito Vilanova je po tekmi priznal, da Barça potrebuje okrepitve. ''Jasno je, da potrebujemo okrepitve, vendar ne gre za to, da bi morali spremeniti vse,'' je povedal Vilanova. Sovražnik številka 1 naj bi bil Cesc Fábregas, ki je bil med povratno tekmo Lige prvakov proti Bayernu tarča številnih žvižgov. Zanimiv je tudi podatek, da je Barça za omenjene štiri nogometaše skupno odštela 150 milijonov evrov.

Gerard Piqué je po porazu proti Bayernu dejal: ''Potrebno bo sprejeti nekatere odločitve.'' Prav pomanjkanje konstruktivnih odločitev pa naj bi bil glavni razlog za odhod Pepa Guardiole, ki z vodilnimi možmi ni našel skupnega jezka. Sedaj je na vrsti Vilanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice