Šport > Nogomet
16 ogledov

Piqué: "Naslednje leto bo treba sprejeti neke odločitve"

(Barcelona - Bayern München) EPA
Po visokem porazu proti Bayernu v polfinalu Lige prvakov, v katerem so bili Bavarci v skupnem izidu boljši s kar 7:0, sta spregovorila Andrés Iniesta in Gerard Piqué. Oba sta že obrnila pozornost proti La Ligi.

"Ta poraz mora biti opozorilo, moramo se kaj naučiti iz tega neuspeha in naših napak. Toda porazi, če jih znaš uporabiti, ti pomagajo, da si v bodoče boljši. Naslednje leto se bomo vrnili in spet skušali osvojiti to tekmovanje," je po razočaranju v polfinalu Lige prvakov, v katerem je Bayern s skupnim izidom 7:0 izločil Barcelono, povedal vezist Andrés Iniesta.

"Dali smo vse od sebe, da bi premagali Bayern, toda zaradi večih razlogov - njihove fizične moči, pozicijske igre in ostalih stvari - so si zaslužili, da nas premagajo. Bili so boljši od nas na obeh tekmah. So v formi in to se vidi, toda kljub temu nas boli, saj smo bili tako blizu finala. Sedaj moramo osvojiti prvenstvo in proslaviti ta uspeh," je zaključil Iniesta.

Piqué: "Osvojiti La Ligo čim prej"

"Dejstvo je, da je bilo zadnjih 45 minut zelo težkih. Ko je nasprotnik tako superioren, kot je bil tokrat Bayern, mu lahko samo čestitaš. Sedaj se moramo pripraviti na tekme v prvenstvu in osvojiti naslov čim prej. Naslednje leto pa se bodo morale sprejeti neke odločitve," je razočarano razlagal Gerard Piqué, ki je na Camp Nouu zatresel tudi lastno mrežo.

"Da Messi ni igral ni vplivalo na našo zagnanost. Seveda ni isto, če ga ni, toda vseeno smo skušali priti do preobrata, na vzdušje v moštvu Messijeva odsotnost ni vplivala. Nismo nič bolj zadovoljni, ker tudi Madrida ni v finalu. Naša bolečina je enaka, naj Madrid zmaga, ali izgubi," je še dodal katalonski branilec.

Barcelona bo tudi uradno postala prvak Španije, če konec tedna premaga Betis, Real Madrid pa ne uspe ugnati Valladolida

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.