Šport > Nogomet
50 ogledov

Bayern: "Pripravljeni smo, nimamo slabosti"

finale Lige prvakov Wembley Bayern München Reuters
Na zadnji novinarski konferenci pred finalom Lige prvakov na Wembleyu so za Bayern spregovorili trener Jupp Heynckes, kapetan Philipp Lahm in napadalec Thomas Müller.

"Wembley je stadion s tradicijo, ki je pomemben za angleški, evropski in svetovni nogomet. To bo še dodaten naboj za igralce, atmosfera bo edinstvena," je sprva dejal trener Bavarcev Jupp Heynckes.

"Posebej smo trenirali določene stvari, enajstmetrovk pa ne moreš simulirati. Na tekmi je napetost veliko večja, kot pa na treningu. Prejšnjo soboto sem vodil svojo zadnjo tekmo v Bundesligi, sedaj pa imam zadnjo možnost, da še enkrat dvignem pokal Lige prvakov. Vedno sem razmišljal pozitivno in vem, da je moje moštvo sposobno zmagati. Tudi pred tekmama z Juventusom in Barcelono, ko nismo bili favoriti, sem vedel, da lahko vzamemo trofejo. Imamo izjemno ekipo," je optimistično napovedal nizozemski strateg.

Lahm: "Pritisk je vedno na Bayernu"

"Ni garancije za osvojitev naslova, toda če pogledate nekaj let v preteklost, boste videli naš velik napredek. Že tretjič v štirih letih igramo v finalu, ta ekipa pa bo gotovo v prihodnosti še imela priložnost za osvajanje Evrope. Pritisk je vedno na Bayernu. Smo prvaki Nemčije, naslednji teden pa igramo še finale pokala," je povedal kapetan Philipp Lahm.

"V zadnjih nekaj letih je bila Barcelona tista ekipa, ki jo je bilo treba premagati za trofejo, mi smo jo vedno lovili. Sedaj želimo pokal odnesti v München," je še dodal odlični bočni nogometaš.

"Drugi igralci nimajo toliko izkušenj kot jaz, saj sem igral v obeh zadnjih finalih. Takrat sem občutil večjo nervozo kot zdaj, to je zame le še ena tekma Lige prvakov. Mislim, da nimamo nobene slabosti, pripravljeni smo za srečanje," pa je napovedal napadalec Thomas Müller

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.