Šport > Nogomet
31 ogledov

Kahn: "Bayern bo v nerodni situaciji"

Oliver Kahn bo po koncu sezone končal nogometno kariero. Žurnal24 main
Legendarni vratar münchenskega Bayerna Oliver Kahn zatrjuje, da bi se Bavarci v sobotnem finalu Lige prvakov lahko znašli v "nerodni situaciji".

Münchenski Bayern je v zadnjih letih pogosto pristal na drugem mestu v različnih tekmovanjih. Tako so Bavarci leta 2010 in 2012 izgubili tudi finale Lige prvakov, sezono 2010/11 in 2011/12 so v državnem prvenstvu končali za prvouvrščeno Borussio Dortmund, lani so proti istemu nasprotniku klonili tudi v finalu nemškega pokala. Kot gotovo veste, bo moštvo iz Vestfalije nasprotnik čete Juppa Heynckesa tudi na sobotnem finalu Lige prvakov na Wembleyu.

Dolgoletni vratar Bavarcev Oliver Kahn trdi, da bi vse zgoraj našteto lahko bilo tudi hudo breme za Die Roten na najpomembnejši tekmi sezone.

"Predvidevam, da je Bayern analiziral te finalne obračune, ki jih je izgubil. Ko pogledaš vse to, je najmanj kar lahko občutiš, neko nelagodje. Že samo zaradi vsega tega bo Bayern v soboto v nerodni situaciji," je Kahn povedal za nemški Kicker.

"Dortmund v primerjavi z Bayernom nima kaj izgubiti"

Scholl Tarnat Kahn Manchester United Bayern Liga prvakov finale | Avtor: EPA EPA
"Bayern se mora zavedati, kako in zakaj je dominiral proti Barceloni in v letošnji Bundesligi," je legendarni čuvaj mreže svetoval svoji bivši ekipi. Na drugi strani naj bi bil Dortmund lahko veliko bolj sproščen. "Čeprav je vedno boleče izgubiti v finalu, pa Dortmund nima kaj izgubiti. Sploh, če ga primerjamo z Bayernom. Pri Dortmundu ne čutijo nujnosti zmage," je dejal nekdanji vratar Karlsruheja.

Kahn je za Bayern branil v dveh finalih Lige prvakov. Leta 1999 je šokantno prejel dva gola v sodniškem dodatku proti Manchester Unitedu (1:2), dve leti kasneje pa je bil eden izmed junakov proti Valencii, saj je ubranil kar tri enajstmetrovke, eno izmed njih tudi Zlatku Zahoviču.

"Takrat je bil naš moto: 'Naprej, vedno naprej!' Za to je bil zaslužen tedanji trener Ottmar Hitzfeld. Dva gola Uniteda ob koncu tekme leta 99 sta bila zadosten dokaz tega, kaj vse se lahko zgodi. Ta moto nas je takrat nosil, živeli smo ga," je zaključil Kahn. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice