Šport > Nogomet
18 ogledov

Klopp: ''Jasno je, da nismo favoriti''

borussia dortmund trening jurgen klopp
1/16
EPA
Vedno nasmejani Jürgen Klopp, trener Borussie Dortmund, je na tiskovni konferenci pred finalom Lige prvakov dejal, da je vloga favorita na strani Bayerna iz Münchna. ''Poskusili bomo, vendar nam morda ne bo uspelo,'' je povedal nemški strateg, ki je že z uvrstitvijo v finale presegel vsa svoja pričakovanja.

V soboto ob 20.45 bo na stadionu Wembley na sporedu veliki spektakel, ko se bosta v finalu Lige prvakov pomerila dva nemška velikana: Bayern München in Borussia Dortmund.

Bavarci so v polfinalu povsem nadigrali Barcelono, medtem ko so nogometaši iz Dortmunda izločili Real Madrid. Trener Borussie Jürgen Klopp je na tiskovni konferenci dejal, da mora ekipa dati vse od sebe, saj nikoli ne veš, kdaj - če sploh - se ti bo še ponudila takšna priložnost.

''Najbolj presenetljivo je, da smo prišli tako daleč. Ni lahko priti do Wembleyja ali se večkrat uvrstiti v finale, kot je to uspelo Bayernu in Barceloni. Real Madrid prav tako ve, da ni lahko. Poskusili bomo, vendar nam morda ne bo uspelo,'' je povedal Klopp, ki je z varovanci že opravil trening na legendarnem londonskem stadionu. ''Ne želim govoriti o tem, kako bi se počutili nogometaši Bayerna, če bi še tretjič izgubili v finalu. Ni pomembno, če so pod pritiskom, saj je jasno, da nismo favoriti,'' je dodal 45-letnik.

Odločale bodo malenkosti

Borussia Dortmund se v finale Lige prvakov vrača prvič po letu 1997, ko je osvojila prvi in zadnji naslov v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju. Bavarci so izgubil zadnja dva finala leta 2010 in 2012, skupno pa bo to že njihov deseti finalni nastop - naslova so se veselili v letih 1974, 1975, 1976, 2001, praznih rok pa so ostali v letih 1982, 1987, 1999, 2010, 2012.

''Nekateri splezajo na Everest, drugim zmanjka 10 metrov, vendar so vsaj poskusili, Tudi mi bomo poskusili,'' je dejal Klopp in spregovoril tudi o razcvetu nemškega nogometa. ''Tako je zaradi dobrih trenerjev, ki delajo z dobrimi igralci. Za nas ni najbolj pomembno, da zmaga nemška ekipa, ampak da lahko Dortmund osvoji tako pomemben pokal, kot je Liga prvakov. Ni pomembno, kdo je močnejši. Nogomet je igra, kjer se lahko osvoji lovoriko s pravo odločitvijo v pravem trenutku,'' je povedal Klopp in za konec dodal, da bo posebno pozornost namenil ''najmanjšim podrobnostim''.

Vstopnice na črnem trgu do 16 tisoč evrov

Pred sobotnim finalom nogometne Lige prvakov se cene vstopnic na črnem trgu dvigajo v nebo. V Londonu pričakujejo okoli 150.000 nemških navijačev obeh klubov, od katerih jih ima le tretjina vstopnice za ogled finala. To je odlična priložnost za preprodajalce.

Britanski mediji poročajo, da se par najcenejših vstopnic, ki so stale po 70 evrov, na črno prodaja po 5300 evrov, medtem ko ena od madridskih agencij par vstopnic, ki so stale po 770 evrov, prodaja kar za 16.100 evrov.

Liga prvakov, finale, stadion Wembley (London):

Ob 20.45:
Borussia Dortmund - Bayern München

Verjetni postavi

Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Kehl; Błaszczykowski, Grosskreutz, Reus; Lewandowski.

Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Schweinsteiger, Martínez; Robben, Müller, Ribéry; Mandžukić.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.