Šport > Nogomet
51 ogledov

Benitez po Realu sedel na klop Newcastla

rafael benitez EPA
Angleški nogometni prvoligaš Newcastle United ni bil dolgo brez trenerja.

Le nekaj ur po tem, ko je vodstvo Newcastla odstavilo nekdanjega angleškega selektorja Steva McClarna, so srake razkrile ime novega stratega. To je postal Španec Rafael Benitez, nazadnje trener Reala Madrida, ki je podpisal triletno pogodbo.

"Z veseljem potrjujem, da sem se zavezal legendarnemu angleškemu klubu, pred mano je ogromen izziv v preostanku sezone. Izziv ne bo samo zame in sodelavce, ampak tudi za igralce, klub in navijače. Moramo stisniti in iti v enako smer, z enakim ciljem v mislih. To je razlog, zakaj vas prosim za podporo. Zame osebno pomeni vrnitev v Premier ligo, da sem bližje domu in družini. Ne bi mogel biti bolj srečen," je za klubsko spletno stran povedal Benitez, ki je na Otoku že vodil Liverpool, začasno pa tudi Chelsea.

Newcastle je trenutno na 19. mestu premier lige in se bori za obstanek. Na zadnjih 12 tekmah pod vodstvom McClarna so srake zbrale le osem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.