Šport > Nogomet
11 ogledov

Benitez povedal svoje navijačem in Abramoviču

rafael benitez EPA
Vršilec dolžnosti trenerja Chelseaja Rafael Benitez je po tekmi FA pokala z Middlesbroughjem spravil iz sebe nekaj frustracij, potem ko že od novembrskega imenovanja na klop modrih posluša pozive navijačev, naj odide iz kluba.

Španec Rafael Benitez se je po sredini tekmi odzval na kritike, ki prihajajo iz navijaških vrst, okrcal pa je tudi vodstvo aktualnih evropskih prvakov. "Chelsea mi je dal naziv začasnega trenerja, kar je bila velika napaka. Jaz sem trener te ekipe. Navijači nam ne pomagajo. Ob koncu sezone bom odšel. Ni jim treba skrbeti zaradi mene," je po tekmi FA pokala v Middlesbroughju, ki jo je Chelsea dobil (2:0), povedal Benitez, strateg modrih iz zahodnega Londona. Na tekmi mu je del gostujočih Chelseajevih navijačev spet namenil žalitve, ki izvirajo iz časa, ko je bil Madridčan še trener Liverpoola.

"Navijači izgubljajo čas s pripravljanjem transparentov (o meni, op. p.) in petjem (proti meni, op. p.), namesto da bi podpirali klub. Atmosfera na Stamford Bridgeu ni dobra. Navijači spravljajo ekipo pod pritisk in tako bi lahko drugo leto namesto Lige prvakov spet gledali Evropsko ligo," je nadaljeval Benitez, ki je dodal, da ni vedel, da bo dobil naziv "začasni", dokler dogovor ni bil podpisan. Povedal je, da je vsak trener le začasen, saj nihče ni večen.

"Z nazivom 'začasni' so si umili roke"

"Sem profesionalec in posel bom opravil do konca. Ljudje, ki vodijo klub, vedo, da dajem vse od sebe. V nogometu sem 26 let kot trener. Osvojil sem Ligo prvakov, FA pokal, italijanski Superpokal, dvakrat špansko prvenstvo ... Devet naslovov," je dejal Španec, ki je pograjal tudi klubsko vodstvo.

"Vršilec dolžnosti sem le zato, ker sem bil v Liverpoolu. Ta naziv sem dobil samo zato, da so si umili roke. Tudi navijači imajo problem le zato, ker smo se z Liverpoolom pomerili z njimi v Ligi prvakov, na pomembnih tekmah, in to je to."

Benitez je dobil 14 od svojih 27 tekem na klopi aktualnih evropskih prvakov, Chelsea pa je po nedeljskem porazu proti Manchester Cityju (0:2) zdrsnil na četrto mesto prvenstvene lestvice. V četrtfinalu FA pokala se bodo Londončani pomerili z Manchester Unitedom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.