Šport > Nogomet
55 ogledov

Benzema dokončno brez Eura

karim benzema EPA
Napadalec madridskega Reala Karim Benzema ne bo nastopil za francosko reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga gosti prav njegova domovina.

Karim Benzema je brez Eura 2016 ostal zaradi vpletenosti v afero, v kateri je domnevno izsiljeval reprezentančnega kolega Mathieuja Valbueno zaradi videoposnetka žgečkljive vsebine.

Francoska nogometna zveza (FFF) je pojasnila, da so športne predstave in dosežki pomembni, niso pa edini, ki odločajo, ali bo nekdo vpoklican v francosko nogometno reprezentanco. "To, da igralec stremi k enotnosti v ekipi in okoli nje, da stremi k vzornemu obnašanju, vse to odloča o vpoklicu," so zapisali pri FFF.

Benzema je že pred uradno objavo na družbene omrežju Twitter zapisal: "Na mojo žalost in žalost tistih, ki so me ves čas podpirali, ne bom poklican za naš Euro v Franciji." Benzema, ki je kariero začel v Lyonu, preden se je leta 2009 preselil v Madrid, je za Francijo debitiral kot najstnik leta 2007. Od takrat je igral na 81 tekmah, na teh pa dosegel 27 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.