Šport > Nogomet
23 ogledov

Berić: "Ena najboljših tekem kariere"

berić Tekma Maribor-Željezničar Anže Petkovšek
Mariborski junak številka ena ob mariborski zmagi nad sarajevskim Željezničarjem (4:1) v 2. kolu kvalifikacij za Ligo prvakov je bil Robert Berić. Dejan Mezga obljublja brezkompromisen napad na zmago tudi v Sarajevu.

"Ena izmed mojih boljših tekem. Hvala bogu, da se je to zgodilo ravno na evropskem obračunu. Upam, da bomo v tem ritmu nadaljevali," je po prihodu iz garderobe dejal Robert Berić, z dvema zadetkoma in asistenco brez dvoma igralec tekme med Mariborom in Željezničarjem (4:2).

"Ko smo jim dali gol, so se Sarajevčani odprli in nastalo je več prostora," je opisal razmere v drugem polčasu, ko so vijolice zabile kar kvartet zadetkov. Vseeno pa Krčan poudarja, da Mariborčani v Sarajevo nikakor ne bodo odšli le na porcijo ali dve čevapčičev. "Vsekakor ne. Ostati moramo z glavo pri stvari. Vemo, kako je lahko v Sarajevu težko," je zagotovil, ne boječ se morebitnih provokacij: "Tudi če bo kaj, ne bo veliko vplivalo na nas. Iti moramo lepo po vrsti – najprej Koper, nato pa Sarajevo."

Brez težav s "penali", s slovenščino malo

"V drugem polčasu so gostje padli in mi smo znali to izkoristiti. Nasveti trenerja so bili, da moramo v nadaljevanju igrati hitreje in to smo tudi storili," pa so bili vtisi hladnokrvnega Hrvata Dejana Mezge, ki je zagotovil, da vijolice v bosansko prestolnico odhajajo zmagat. Po prostem strelu pred koncem prvega polčasa je žogo že videl v mreži, pravi. A je dobil še eno priložnost za zadetek – ob enajstmetrovki. "Pri strelu sem bil umirjen, za zdaj nimam težav z enajstmetrovkami." Zdi se, da s slovenščino tudi ne ... "Nekaj jih je," se je nasmehnil mariborski vezist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.